Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam bmw x3 f25 i mam problem tak jak wspomniałem w temacie.

Poczatkowo nie bylo problemow z czasem zaczelo juz dzialac tylko raz na jakis czas teraz juz nie dziala wogole.

Dzis sprawdzalem czy dziala pompka (dziala) poniewaz gdy probowalem uzyc plynu nie bylo jej slychac a wycieraczki normalnie sie ruszaja.

A drugim z moich problemow jest czujnik poziomu plynu spryskiwacza caly czas wyskakuje komunikat ze nie ma plynu pomimo ze jest pelno.

Z poczatku myslalem ze to problem czujnika lecz kupilem drugi i problem jest jak byl.

Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam!

Opublikowano
Witam, to że wycieraczki działaja nie znaczy że pompka działa, dostało się syfu albo siadła, zdejmij przewody wężyki najbliżej gdzie możesz pompki i zobaczysz czy działa.
Opublikowano
Zdjąłem cały zbiornik i podłączyłem na krótko i na 100% pompka działa bo byłem zdziwiony ze jak założyłem nowa tez nie było żadnej reakcji :(
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem tzn nie działają spryskiwacze reflektorów oraz spryskiwacze przedniej szyby w ogóle nie słyszę pracy pompki, z tyłu wszystko ok pompka się uruchamia.

Może ktoś podpowie jakie bezpieczniki odpowiadają za pracę w/w przyszło mi do głowy, że to może one są winne.

Opublikowano

Brak spryskiwacza, pojawiający się bez powodu komunikat o braku płynu spryskiwacza to niestety typowy objaw zgnicia wiązki przewodów w prawym nadkolu.

Do uszkodzonego odcinka można się również dostać po demontażu filtra kabinowego i paru plastików. Naprawa najprostsza ( i najtańsza) to wycięcie uszkodzonych odcinków przewodów i wlutowanie nowych.

Opublikowano
Brak spryskiwacza, pojawiający się bez powodu komunikat o braku płynu spryskiwacza to niestety typowy objaw zgnicia wiązki przewodów w prawym nadkolu.

Do uszkodzonego odcinka można się również dostać po demontażu filtra kabinowego i paru plastików. Naprawa najprostsza ( i najtańsza) to wycięcie uszkodzonych odcinków przewodów i wlutowanie nowych.

To być może własnie na to gnicie przewodów w podszybiu jest akcja serwisowa. Wymieniają jakieś plastiki odpływowe tylko że ja zrozumiałem że z lewej strony. Obecnie czekam na części z ASO żeby w ramach akcji wymienili ten odpływ wody co są przewody oraz obudowę filtra powietrza (zamykającą) ponoć wilgoć do filtra się dostaje. W ASO byłem w ramach wymiany EGR na akcji i przy tym również mój X3 podlega pod akcje te co wymieniłem wcześniej.

Opublikowano

Cześć

Kontakwowałem się z serwisem i pytałem o akcję serwisową na moim modelu. Powiedzieli mi, że jest aktywna akcja 10064060200 - "Optymalizacja odpływu wody".

Wydaje się to powiązane z tym tematem.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mnie dopadł również ten sam problem. To jak BMW zaprojektowało odpływ wody z szyby i to z czego jest zrobiona wiązka pozostawię bez komentarza...

Pytanie mam, w którym miejscu Wam ta wiązka przegniła? Jedynie w tym w którym schodzi do nadkola? Czy również w miejscu gdzie wchodzi z jeszcze większą ilością przewodów do kabiny?