Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto [E36 320i coupe] ma założone koła `17, z tyłu jest opona o szerokości 235 chyba, profil 35. Dodatkowo jest utwardzone.

Bardzo trudno ruszyc z piskiem, o poslizgach nie wspominjąc. Ma prawo tak sie dziać ze względu na zbyt duży rozmiar kół?

Wydaje mi się, ze tak, auto ogólnie przyspiesza zwawo, chyba nawet zwawiej niż moja e34 520i z tym samym silnikiem.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
A mnie sie zdawa ze szerokosc oponki jest za duza zeby sobie "popiszczec" na takim silniczku :wink: Chociaz w mojej Beci "popiskuje" bez problemu na oponach z tyłu 15/225.
Opublikowano

Jakosc opony, sprawnosc sprzegla, masa kola maja dodatkowy wplyw na to ze opona przy ostrym ruszaniu nawet nie pisknie.

W sumie chyba o to chodzi aby samochod jak najmniej piszczal a jak najszybciej wyrywal sie do przodu. :mrgreen:

Opublikowano
rozumiem ,ze na tyl posiadasz kola 235/35/17..ciekawy jestem jaka szerokosc felgi..ale nawet jesli juz to powinienes miec chyba inny rozmiar wysokosci!! :!: nie wiem czy w e36 jest profil 40 ale raczej 45..wiec nawet srednica twojego calego kola jest troche mniejsza, wiec kolo szybciej nabiera predkosci niz powinno byc to normalnie! w rzeczywistosci licznik ci troche klamie..ale dziwie sie ,ze przy mocy 150km nawet troche ci nie zapiszczy..moze to automat?to bym sie nie dziwil..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
Sprawa dotyczy auta, do którego od kilku dni sie przymierzam. Koła z tyłu są ogromne, może troszke zamieli przy ruszaniu, ale o jakims pisku lub lekkim uślizgu auta nie ma mowy. Chciałem aby wypowiedzieli się posiadacze E36 na kołach o podobnej szerokości. Dodatkowo auto jest usztywnione, wiec to tez moze miec wplyw na to, ze cala buda nie siada, nie jest dociskana i auto trudniej mieli.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Słabo obciążona oś łatwiej straci przyczepność podczas ruszania niż ta która jest czymś dociążona i raczej zawieszenie nie może mieć większego znaczenia w tym przypadku :!:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!