Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam jeszcze jedno pytanie odnosnie jednego egzemplarza E36, nad ktorym sie zastanawiam.

Zauwazylem, ze tylnia szyba ma inny kolor niz boczne, tzn boczne sa bardziej zielone, a tylnia raczej ma odcien niebieski. Ma wklejona antene. Jest oczywiscie oryginalna, ma znaczek BMW, ale nie jestem pewnie, czy nie byla wymieniana. Jak sprawdzic numery na szybach i porownac je miedzy soba?

Dzieki za wszystkie sugestie.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Witam,

mam jeszcze jedno pytanie odnosnie jednego egzemplarza E36, nad ktorym sie zastanawiam.

Zauwazylem, ze tylnia szyba ma inny kolor niz boczne, tzn boczne sa bardziej zielone, a tylnia raczej ma odcien niebieski. Ma wklejona antene. Jest oczywiscie oryginalna, ma znaczek BMW, ale nie jestem pewnie, czy nie byla wymieniana. Jak sprawdzic numery na szybach i porownac je miedzy soba?

Dzieki za wszystkie sugestie.

Wprawdzie nie widzialem wersji z roznymi szybami, ale jesli chcesz patrzec na rozbite szyby to hmm.. tak dobrego auta nie wybierzesz :D Jeden kamyczek i czasem trzeba liczyc sie z nowa szyba, nie napominajac juz o jakis wandalizmach zlodzieji itp Ostatnio od kamyczka poszla mi przednia :| lecz po dlugich targach razem z wymiana zaplacilem 330 zl :)

Opublikowano

Jestem tego swiadomy, ale inne szyby to kolejny argument obnizajacy cene przy sprzedazy.

Tak wiec, czy ktos wie, jak upewnic sie, czy w samochodzie wszystkie szyby pochodza z tej samej parafii? Co dokladnie mowia cyferki na szybie?

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jestem tego swiadomy, ale inne szyby to kolejny argument obnizajacy cene przy sprzedazy.

Hehehe, jak dla kogo bo dla mnie np. jako sprzedającego nie bo jak mam fakture na nową szybe albo na usługe wymiany to z jakiej racji mam obniżać cene. Pewnie jak bym miał w Twoim mniemaniu oryginalną ale pękniętą klejoną też byś chciał cene obniżyć bo przecież szyba klejona.

Ludzie niepopadajmy w paranoje, dojdzie do tego że jak ktoś założy klocki nie kupione w serwisie albo amortyzatory to będzie powód do obniżenia ceny :)

Pozdrowienia.

Opublikowano

Ojejku,

teraz to Wy zaczynacie popadać w paranoje. A ja zapytałem tylko jak czytać numery na szybach...

Ze wszystkich BMW E36 jest samochodem specyficznym w zakupie, trzeba je ogladac z 4 blacharzami i 5 lakiernikami, dlatego wykazuje wzmożoną ostrożność...

Jest ktoś kompetentny, kto mógłby sie wypowiedzieć na temat numerów na szybach?