Skocz do zawartości

Ile czujników temp. w 525i e39 (m54)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czujnik temp. W e39. Ile ich jest? Dwa czy jeden? Autocom pokazuje temp na wyjściu z chłodnicy -48*C podczas gdy czujnik temp płynu pokazuje 96*C. Wisko wtenczas nie zapierdziela żeby wychłodzić układ a wiatrak od klimy nie wspomaga (nie włącza się).

Może ktoś mi powiedzieć ile jest czujników w M54b25 (525i poliftowej)?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Albo czujnik uszkodzony albo wtyczka źle siedzi element nr 4

https://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=DT11-EUR-09-2000-E39-BMW-520i&diagId=11_2637

Druga sprawa, to opisz coś więcej bo 96 stopni to prawidłowa temperatura silnika i czemu miało by się wisko załączyć. Trzecia sprawa, to wisko jest niezależne od czujników temperatury ponieważ jest mechaniczne.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Temp dochodziła do 100*C. Wisko działało ale nie zapierdzielalo jak powinno. Czujnik pokazuje temp płynu dobrze ale nie wiem skąd wzięła się „temp na wyjściu z chłodnicy”?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe ze wisko do wymiany, tylko że temperatura 100 stopni to nie jakaś rozpacz. Silnik się przegrzewa, czy tak szukasz dziury w całym?
Opublikowano
Mysle, ze raz po raz zapalanie się cheka i wypadanie zapłonow jest powiązane ze zbyt wysoka temp płynu. Najbardziej zastanawia mnie fakt skąd wzięło się te -48*C „na wyjściu z chłodnicy”...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik wymień i po sprawie, a wypadanie zapłonów na gorącym silniku może być od cewki,fajki, świecy.