Skocz do zawartości

Problem z nawiewem BMW E61

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

Mój problem polega na tym, że jadąc na trasie, odległość ok 600 km przestała mi wiać klimatyzacja z nawiewów. Było ok 30 stopni. Przejechaliśmy 400 km i klimatyzacja nagle przestała wiać. Zaznaczam, że klimatyzacje mam nabitą do pełna i chodzi tu o to, że nawet jak ustawiłem sam nawiew, to gdzieś wszystko wiało, ale nie dostawało się do wnętrza przez nawiewy jakby jakieś klapki je zasłoniły. Po przejechaniu 200km bez klimy, wyłączyłem samochód i po 15 minutach uruchomiłem ponownie po czym klima znów działała i wiało z nawiewów jak wczesniej. Co może być tego przyczyną, a może bardziej jest tu ktoś inteligenty kto wie, co jest przyczyna tego? Muszę to naprawić ponieważ latam właśnie dalekie trasy i po przyjeździe do Polski chciałbym to zrobić. Proszę o pomoc.

Pozdawiam!

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pierwsze co zrób to odczytaj błędy kompem.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Jakie błędy w IHKA?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
  • Autor
a drugie?
Opublikowano
  • Autor
Jakie błędy w IHKA?

a mógłby mi Pan pomoc, co to jest IHKA?

jestem zupełnie zielony w temacie..

Opublikowano
Podłącz pod komputer, użyj programu INPA lub ISTA. Tam odczytasz błędy. IHKA jest to właśnie klimatyzacja, trzeba sprawdzić jakie są tam zapisane błędy
Opublikowano

Miałem tosamo zamarza ten radiator w desce rozdzielczej,po naładowaniu klimy czynnikiem sprawa załatwiona do dziś.

O