Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,mam zamiar kupic BMW 750 e32 i chcialem sie dowiedziec jakie sa opłaty oc bez znizki oraz ile trzeba wlozyc kasy zeby zarejestrowac taka fure?
Opublikowano
Bo młodociani kierowcy podobno powodują więcej wypadków i dlatego płacą większe składki :D

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano

Wiek ma spore znaczenie. Tak samo okres posiadania prawa jazdy.

Większość (jeżeli nie wszyscy) ubezpieczycieli podnosi sporo stawki.

Ja za swoją z max zniżkami płaciłem ostatnio ok 680 zł rocznie.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
a co ma wiek do ubezpieczenia? (mam 20 lat) gdzie wg. was najlepiej ubezpieczyc?

Ja za swoją 525 w PZU musiałbym zapłacić około 2,5 tys rocznie za OC.. ale spisalem umowe darowizny pewnej czescina ojca i teraz za caly pakiet (OC, AC, NW, asistance) place okolo 1950 zl rocznie.. aha.. mam 22 lata (czyli jak bym sam miał być właścicielem to w pzu śpiewają za wiek +50% za ubezpieczenie, a granica wieku to 26 lat).

Opublikowano

w uniqa jest np taka chora zwyzka ze od marki bmw audi i mercedes placi sie kilka % wiecej

wiec najpierw przejdz sie do wszystkich po kolei a pozniej zastanow sie gdzie sie najbardziej opalca

Opublikowano

Ja za swoją 525 w PZU musiałbym zapłacić około 2,5 tys rocznie za OC.. ale spisalem umowe darowizny pewnej czescina ojca i teraz za caly pakiet (OC, AC, NW, asistance) place okolo 1950 zl rocznie.. aha.. mam 22 lata (czyli jak bym sam miał być właścicielem to w pzu śpiewają za wiek +50% za ubezpieczenie, a granica wieku to 26 lat).

Dużo płacisz. Widzocznie ojciec ma mało zniżek. Za rok będziesz miał +30% za wiek (powyżej 23lat)