Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem jest taki: auto w ostatnim czasie po jeździe na gazie ciężko pali na zimnym silniku. Ciężko w sensie nie odpala tak z rozmachem :D wiecie, zagada do 1500 rpm, takie zdrowe odpalenie, tylko tak chechła, mało tego nawet jak się przestanie kręcić ją kluczykiem, w sensie kluczyk wraca na pozycję zero to ona dalej sobie kręci i owszem, odpala ale to jest takie jakby ostatnie tchnienie :D tak 300, 500, 700, 900 no i 1000 rpm. Na ciepłym wszystko lux. I tak się właśnie zastanawiam :D Auto po niedawnym przeglądzie i serwisie gazu. Wymieniono filtry i wykonano kalibrację gazu. Jak na złość Pan gaziarz się zawinął na urlop i nie ma kontaktu :D Może ktoś miał podobny problem? W czym tu szukać przyczyny tego chu*owego rozruchu na zimnym? :D

Pozdrawiam, Maciek.

Opublikowano
Miałem podobny problem.Albo długo kręcił zanim zapalił,albo po odpaleniu zgasł po chwili i wtedy nie chciał znowu zapalić.Problem rozwiązał mój gazownik.Coś chyba z reduktorem było.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Przełącz na benzynę i zakręć gaz na butli. Wypal go też z przewodów. Sprawdź jak odpala na następny dzień. Prawdopodobnie reduktor puszcza gaz. Wtedy masz dwa paliwa w mieszance i dlatego nie pali dobrze. Co było robione przy serwisie gazu? Membrana w reduktorze?

Pzdr

Opublikowano
Tak właśnie zrobiłem i na samej benzynie jest lux. Gazownik ma te same podejrzenia co do membrany w reduktorze. Więcej się dowiem teraz w piątek, po dokładniejszych oględzinach :D dam znać co i jak :D
Opublikowano
Dokładnie tak.Gazownik kumaty.U mnie też była membrana.Reduktor mam KME GOLD i wyzionął ducha po ok.9-ciu latach :D
niema nic lepszego niż BAWARKA