Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Niestety u mnie klima słabo i źle działa oraz dodatkowo nie podobają mi się szarpnięcia przy hamowaniu podczas zmian biegów o których pisałem wcześniej i musze zgłosić to w ramach gwarancji, proszę więc o poradę i mam do Was ptania:

1. Czy jest szansa, że dostanę bezpłatnie auto zastępcze w ramach naprawy gwarancyjnej ? (mieszkam 100 km od Warszawy i dla mnie cała akcja jest problematyczna ze względu na czas i dojazd)

2. Rozumiem, że muszę się umówić na jakiś termin i bedę mógł "pokazać" występujące usterki ? Aby zaprezentować złe działanie klimy muszę być jak będzize gorąco, a to może się nie udać jesli dostanę termin zgoszenia. Mogę przyjechać do nich z takim problemem tak po prostu i zostwią mi auto ?

3. Który serwis w Warszawie i okolicach polecacie ? Najbliżej mam do Janek ,ale jeśłi warto gdzieś dalej pojechać to nie jest jakiś problem.

4. Jakieś rady jak z nimi rozmawiać, aby nie próbowali mnie spławić na zasadzie "ten typ tak ma" ? Klima działa naprawdę kiepsko i nie zamierzam odpuścić zanim nie będzie działać chociaż tak jak w moim poprzednim Mondeo, a podczas hamowania szarpnięcia są także denrwujące. w pod tym względzie jest dużo gorzej niż w 3 letnim 3x tańszym Mondeo...

Opublikowano

Assistance sprawdzę, myślę, że mam ok, ale zgłaszałem już to podczas wymiany szyby w serwisie w Kielcach (z powodu uderzenia przez kamień) i przy okazji prosiłem o sprawdzenie klimy (wtedy nie było tka ciepło) oraz tego szarpania. W obu przypadkach powiedzieli, że wszystko jest ok i kazali ew się umówić na jazdę z "mistrzem" który oceni to szarpanie.

To szarpanie podczas hamowania przy zmianie biegów jest na tyle małe, że ciężko wzywać assistance i wmawiać im, że to nie pozwala na jazdę, dodatkowo wcześniej to zgłaszałem, więc chyba była by to duża przesada.

Dodatkowo ktoś z Warszawy poleci jakiś statystycznie lepszy serwis ?

Opublikowano
Assistance sprawdzę, myślę, że mam ok, ale zgłaszałem już to podczas wymiany szyby w serwisie w Kielcach (z powodu uderzenia przez kamień) i przy okazji prosiłem o sprawdzenie klimy (wtedy nie było tka ciepło) oraz tego szarpania. W obu przypadkach powiedzieli, że wszystko jest ok i kazali ew się umówić na jazdę z "mistrzem" który oceni to szarpanie.

To szarpanie podczas hamowania przy zmianie biegów jest na tyle małe, że ciężko wzywać assistance i wmawiać im, że to nie pozwala na jazdę, dodatkowo wcześniej to zgłaszałem, więc chyba była by to duża przesada.

Dodatkowo ktoś z Warszawy poleci jakiś statystycznie lepszy serwis ?

Pytasz-dostajesz podpowiedź-skorzystasz-nie skorzystasz.

Bądź kreatywny.

:duh: :mrgreen:

Mnie zrobiła się choinka 3 km od serwisu i wezwałem lawetę. Zastępcze auto na 5 dni było.

:wink: