Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam panoramiczny dach, działa - zamyka się, otwiera itp. ale zastanawia mnie sekwencja działania przycisków, trochę nielogiczna, czyżby coś było namieszane?

Otóż:

Naciskam pierwszy raz przycisk w konsoli dachowej - chowa się podsufitka.

Naciskam drugi raz przycisk - uchylają się obie szyby.

Naciskam trzeci raz przycisk - zamyka się podsufitka a szyby pozostają uchylone.

Raczej tak nie powinno być aby szyby były uchylone przy zamkniętej podsufitce?

Używanie przycisku sterowania „do tyłu” - „do przodu” wydaje się być poprawne.

Chowanie podsufitki, cofanie szyb (na dwa etapy), zamykanie szyb, zamykanie podsufitki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Najpierw to trzeba ustalić w jakiej pozycji masz dach przed pierwszym naciśnięciem.

U mnie jest tak, gdy mam zasuniętą roletę i zamknięty dach pierwsze naciśnięcie uchyla dach i robi sie szpara w rolecie i na tym koniec, dalej nic się nie dzieje.

W inny przypadku, gdy mam zwiniętą roletę a zamknięty dach to :

- pierwsze kliknięcie zasuwa roletę

- drugie kliknięcie, uchyla dach i robi się szpara w rolecie

- trzecie klikniecie, nic się nie dzieje

Powtórz sekwencję jeszcze raz u siebie, ale z takiej pozycji jak Ja, wtedy coś będziemy mogli bardziej porównać

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak przy okazji dachu...

Czy jest możliwość zakodowania modułu dachu aby gdy wyjęty jest kluczyk ze stacyjki a czujnik deszczu wykryje deszcz to dach się automatycznie zamknie?

• 2 tygodnie później...