Skocz do zawartości

Błąd ACC a zwykły tempomat.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu wyskakuje mi błąd ACC w F30 jednak pojawia się dodatkowa informacja o tym że z tempomatu mogę skorzystać tyle że sam muszę zachowac bezpieczną odległość i auto tego nie zrobi. Tu pojawia się pytanie, jak włączyć sam tempomat bez ACC ? Po włączeniu przyciskiem na kierownicy samego tempomatu również pojawia się błąd ACC. Czy miał ktoś taki problem ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Trzymaj przycisk wciśnięty do momentu aż się włączy zwykły , druga opcja pokrętło od zmiany dystansu trzymaj przekręcone w górę lub w dół .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
Jadąc powyżej 30km/h włączając tempomat i trzymając wyskakuje błąd aktywnego i nic się nie zmienia. Od zmiany odległość i są przyciski na kierownicy A nie pokrętło. Dodam że przycisk gora/dół od zmiany prędkości automatycznie wyłącza tempomat gdy jest włączony i każe znowu uruchomić ten zwykły A nie aktywny. Ma ktoś inne pomysły na włączenie zwykłego tempomatu?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

113 strona instrukcji jest to co Ci pisałem wcześniej .

Wciśnij i trzymaj wciśnięty .

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=163&t=328370

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"