Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie. Czy źle złożona kolumna kierownicy (kierownica skręcona o ok 30% od punktu zero, przy kołach prosto) może powodować błąd dsc (błąd kąta skrętukierownicy) oraz kiepskie działanie wspomagania?

Jeśli tak, to czy trzeba na nowo rozbierać czy wystarczy jakaś adaptacja czujnika skrętu? O ile się ją jakoś robi?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście, należy złożyć prawidłowo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
To oczywiste, ale zastanawia mnie, bo teraz inpa mi pokazuje prawidłowe kąty odczytane z czujnika. mimo przekręconej kierownicy, przy kołach na wprost wskazanie jest 0 i obroty kierownicą odpowiednio powodują zwiększenie wartości. Mógł się sam zaadoptować?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędu dsc już nie ma? Kierownica była odkręcana?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Błąd dalej jest, aczkolwiek nie pamiętam jaki. Jak będę miał trochę czasu to muszę doprowadzić kierownicę do stanu prostego i przy okazji sprawdzę mocowanie czujnika i czy taśma nie jest uszkodzona.

Błąd się pojawia "tak na oko" jak przekroczę 40-50km/h (pewnie wtedy się uaktywnia dsc?)

Opublikowano
A jaki błąd Ci wywala? Ja mam problem z kontrolą DSC. Zapala sięosowo po ruszeniu, czasami od razu a czasami po kilometrze. Na kompie pokazuje błąd 108 SN control czy coś takiego..