Skocz do zawartości

pomocy !!! - drzwi skrzypią i pukają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kto mi podpowie co mogę zrobic ze skrzypiącymi i pukającymi drzwiami z przodu mojej bmki e 39

dostaje juz szału na dołkach, nie jest to moze głośne ale mi bardzo przeszkadza - pomocy

Opublikowano
zalezy w jakich okolicznosciach pukaja i skrzypia---moze ogranicznik drzwiowy jest do wymiany przez co przy otwieraniu strzelaja a na podbiciach w dolkach puka o blache ( zdejmij tapicerke i popatrz co moze byc przyczyna moze jakas wiazka przewodow, moze cos innego.
Opublikowano
  • Autor

to jakis inny rodzaj stukania :(

luzu nigdzie nie ma a ogranicznik jest jak nowy, mysle ze moze gdy na dołkach pracuje nadwozie to drzwi pukają o tą czesc za kturą łapie zamek - jak myslisz ??

Opublikowano
  • Autor
kurcze czy tylko mi tak skrzypią te drzwi ??
Opublikowano
u mnie drzwi stukały właśnie o tą część która jest na słupku co łapie zamek owinołem 3 razy izolacją i przestało pukać
Opublikowano

hej!

u mnie jest to samo czasami skrzypia na dołkach na razie nic nie robiłem z tym ale denerwuje.Nawet nie chce myślec co bedzie w zimie jak wszystko bedzie sztywniejsze.

Pozdrawiam Artur

Opublikowano

Kurcze ale jak wy piszecie ze drzwi pracuja wam na trzpieniach ( chwytajacych zamek drzwi) to cos jest raczej nie w porzadku-bo same drzw w sobie sa sztywne w pionie i ni epowinny pracowc i miec zadnych luzow na zawiasach( chyb aze sa jakies sprawy powypadkowe nie do konca naprawione)a jesli ona pukaj ato czyba w poziomie czyli tak jakby nie byly dociagane przez zamek do srodka( czyli efekt niedomknetych drzwi) moze powinniscie kupic nowe trzpienie( sa na alegro-z tego co pamietam po 20zł

A! bo one sa oplecione plastikiem -moze sie po prostu wylalamy juz i maja w ten sposob luz.

Opublikowano

u mnie na trzpieniach nie ma żadnego plastiku (na wszystkich drzwiach) jedynie może poluzuje trzpien i przesune z milimetr żeby drzwi mocniej dolegały.Tylko skąd wziąc odpowiednia nasadkę nie bede kupował całego kompletu kluczy

Pozdrawiam

Opublikowano

Mi tez zaczely skrzypiec i nie wiem skad to dochodzi, tzn tak cos jakby chrobocze na dziurach

dochodzi albo z konca drzwi kierowcy albo poczatku tylnich

gdzies jakby w okolicy slupka za moim uchem

i nie moge tego wylapac co to tak chrobocze

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

u mnie stuka cos jakby w slupku srodkowym - na wybojach kiedy przyloze reke do tego plastiku oslaniajacego slupek srodkowy, w momencie jak skrzypi, czuje jakby cos dotykalo i szorowalo o ten plastik

rozbieralem slupek z jednej strony nic nie zauwazylem...

moze to faktycznie ten trzpien, ktory lapie drzwi...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1