Skocz do zawartości

Problem z oil service

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam mały problem. Po usunięciu przebiegu w oil service znikła ikonka serwisowa wszystko to było robione komputerowo. Bo w aucie za pomocą kombinacji przycisków nie dało się wykasować.. Jak tą ikonkę serwisową przywrócić?
Opublikowano
  • Autor
Ta kontrolka znikła i nie pokazuje km ile jeszcze jest do wymiany oleju
Opublikowano
Jeśli mówisz o informacji na liczniku z przebiegiem pozostałym do wymiany oleju, to ona znika po zrobienu resetu serwisu - tak ma być. Pojawi się dopiero gdy przebig do wymiany zbliży się do ok. 16tys. Aktualny pozostały przebieg podejrzysz w iDrive lub w menu BC licznika. Jak chcesz widzieć tę informację zawsze przy uruchamianiu silnika to zmniejsz sobie interwał wymiany oleju na 15tys.
Opublikowano
  • Autor
Nie zrozumieliśmy się znikła całkiem ta funkcja znikła kontrolka całkiem tak że jak nie ma. Czy to jakoś idzie komputerowo przywrócić?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
w kodowaniu KOMBI są chyba ustawienia wyświetlania poszczególnych serwisów ale nie wiem jak ktoś mógł to wyłączyć resetując interwał

spacer.png

Opublikowano
  • Autor
Ten ktoś chyba nie wiedział do końca co robi. Jak przywrócić teraz tą ikonkę?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jeżeli nie znasz wartości to najszybciej przekodować pustym .man

Przed kodowaniem zapisz bieżące ustawienia to będziesz wiedział co się zmieniło

spacer.png

Opublikowano
  • Autor

wszystko fajnie tylko ja tego nie zrobię bo nie mam jak a tym bardziej ten elektromechanik .

JEŚLI SIE KTOŚ NIE ZNA TO PO CO SIE ŁAPIE ZA COŚ? by zarobić parę marnych groszy ?