Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry

jestem szczęśliwym właścicielem E61 2006. Mam moduł Bluetooth:

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

Który działa idealnie ze starym telefonem (Samsung S7), niestety z nowym (Huawei P30 Pro) już nie. Urządzenia się parują, pokazuje mi wybieranie numeru ... ale po ok 3 sek głos przestaje lecieć przez głośniki (i słyszę rozmówcę w telefonie) a rozmówca mnie w ogóle.

Na nawigacji mam komunikat 'Please activate Bluetooth telephone or pair in the settings menu.', telefon zaś pokazuje połączenie Bluetooth z samochodem.

Dodam, że z innymi urządzeniami (np. drugim samochodem) telefon Huawei działa bez problemów.

Z czego to może wynikać - i jak mogę rozwiązać problem?

Pozdrawiam,

W.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam podobny problem; z Samsungiem było OK, z Lenovo trzeszczał a z Huawei 10 przestał się łączyć i zdechł na dobre.

Nie wiem czy po wgraniu nowego softu i przy ponownej próbie sparowanie nie trafi go szlag jak poprzednio. Nikt nie chce dać mi gwarancji że będzie łączył się poprawnie. Ktoś powiedział że tylko z Samsungiem będzie OK.

Chyba poczekam na zmianę telefonu żeby nie ryzykować.