Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jako ze 2 tygodnie temu stalem sie szczesliwym posiadaczem auta marki BMW, chcialbym w nim wymienic glosniczki , bo jakosc muzyki plynaca z aktualnych mnie nie zadowala.Dodam ze nie mam ich zbyt duzo , bo jedynie 4 - 2 w tylnej polce i dwa w przednich drzwiach.Jako ze po kilku dniach czytania tego forum :search: zdecydowalem sie co wsadze do tylu ( bedzie to INFINITY 9613i 6"x9" do kupienia za 35 funtow ) lecz nie wiem co zrobic z przednimi drzwiami - co tam umiescic.Obecnie mam radyjko Sony 4x50(wiem ze nie pasuje , za niedlugi czas zmienie) czy pojdzie to bez wzmacniacza ?? czy bedzie on konieczny ?? Dziekuje wszystkim z gory za odpowiedzi
Opublikowano
jak narazie samo radyjko wystarczy. Jesli w drzwaich chcesz cos montowac to zdecyduj sie na 16,cm glosniczki oraz tweetery bys musial umiescic w dobrym miejscu. W miejscu gdzie oryginalnie sa glosniki(przy nogach) wejda 13.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
to chyba bedziesz musial samemu zrobic. Takie ciezko kupic. Jak by byly to sam bym wzial:P W sumie to tapicerki sa rozne wiec nie wiem czy by ci pod kolor pasowala np taka ze skory. Ciezko bedzie ci znalezc. Chyba ze komus dasz to zrobic.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
to chyba bedziesz musial samemu zrobic. Takie ciezko kupic. Jak by byly to sam bym wzial:P W sumie to tapicerki sa rozne wiec nie wiem czy by ci pod kolor pasowala np taka ze skory. Ciezko bedzie ci znalezc. Chyba ze komus dasz to zrobic.
To sie chyba nazywalo tashki drzwiowe czy cos takiego... nie pamietam.. Kosztowalo 300zł na Allegro, bardzio zaluje ze wtedy nie mialem kasy, bo bym kupil.
Opublikowano

Koledzy co myślicie o zamotowaniu Suba w tym otworze na narty ?

Jak by go zamontować membraną w stronę kabiny i zabudować odpowiednią skrzyneczką z tyłu ?

Przymierzam się do wstawienia Suba do kufra i czytałem na forum o problemie z przechodzeniem dzwięku do kabiny w sedanie.

Apropos tych panelików to mam mail'a do kolegi który je sprzedaje

jak ktoś by potrzebował

Pozdrawiam

Dzeq

Opublikowano

Do kolegi co uważa, że trudno się przebić z dźwiękiem. Ja ma u siebie Rockforda rfp 4412 w skrzyni bass reflex i naprawde nie mam problemów z przebiciem się basu do kabiny. Mam blache z tyłu bez żadnych otworów ale jak jest porządny sub to żaden problem.

Radzę zainwestować w porządny sub i wzmak oraz dobrze dostroić skrzynie bass reflex. Napewno dobrze zagra.

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
masz troche racji. Masz skladane siedzenia?? Bo ja mam. I jak je otworze to bas jest taki mocny ze mi nogawkami trzepie. Przy zamknietym nie jest tak glosny, ale nie jest znowu najgorzej. Jednak te blachy troche przeskzadzaja i trzeba duzo lepszy sprzet miec zeby to zagralo lepiej niz w samochodzie w ktorym np polka jest cieniutka jak w hatchbakach.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

były tashki czy cos takiego na allegro ale to nie wystarczy je kupic przykrecic i swietnie gra

to trzeba wycinac kleic uszczelnic i wygłuszyc, wiec 300 zł to nie mało jak za takie cos, lepiej pomeczyc sie samemu i za 20 zł zrobic dystanse

wiem bo juz to przerabiałem i tez sie zastanawiałem nad tymi tashkami z allegro

Opublikowano

Niestety składanych siedzeń nie mam :( widocznie osoba kupująca moją omecną Bume była jakimś biznesmenem, który uważa że bagażnik jest wystarczający na podręczną aktówkę. Ja aktówki nie noszę oraz uważam, że moje auto to nie bagażówka do rozkładania siedzeń i przewożenia np. paneli podłogowych hehe. To tylko taki żart, ponieważ często odczuwam brak rozkładanych siedzeń. Co do przebicia się z basem to powiem, że wcześniej miałem seicento ze skrzynią zamknietą również na Rockfordzie (rfp 3410 25 cm) i tym samym wzmakiem. Grało to dużo ciszej jak teraz przy szczelnym bagażniku odgrodzonym blachą.

Wniosek z tego taki, że skrzynie typu bass reflex grają głośniej i przyjemniej.

Pewnie fanatycy dobrego brzmienia i szybkości basu z miejsca mnie skrytykują, ale Rockford to nie Alpharad i dobrze zagra w otwartej skrzyni z szybkim basem na przyzwoitym poziomie :8)

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
ja mialem cinquecento. Mialem w nim jednego suba ES250 i wzmak. Teraz mam dwa ES250 i gra to troche glosniej niz w cinkusiu. Jak otworze tylna kanape to poprawa jest kolosalna. A bydy do suba mialem zawsze z BR i ta sama pojemnosc.

www.bts-bmw.pl