Skocz do zawartości

Spryskiwacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem w BMW e87 2004. Mianowicie tylni spryskiwacz nie psika a wycieraczka chodzi . Z przodu wszystko jest ok, co może być nie tak ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Jak silniczek buczy to przepchnij tylnia dysze. U mnie podzialalo.
Opublikowano
  • Autor

Czym przepchałeś? Wykałaczka normalnie ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja szpilką. Jak dmuchasz w niego to musi być swobodny przepływ powietrza.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor

No niestety nie pomogło :(

Opublikowano
W którymś z samochodów wyciaglem końcówkę kombinerkami. Przeczyscilem i pomoglo
Opublikowano
Miałem ten problem raz żeby z tyłu zaczęło psikać to trzeba poczekać nie mała chwilę odciągasz zawleczkę na wycieraczce, nie musisz kupować nowej dyszy bierzesz łapiesz za te małe gówienko kombinerkami czarne u góry i wyciągasz, nie bój się to wychodzi :) Potem bierzesz drucik i z dwóch stron grzebiesz płukarz ja płukałem w płynie do spryskiwaczy :D do nakrętki nalej pogrzeb z jednej strony drucikiem przepłukaj nie uwierzysz ile tam rudej siedzi się zaskoczysz :P Powtórz kilka razy aż będzie jakaś drożność potem sobie kompresorem pistolecikiem przedmuchaj i powtóż to co na początku żeby resztki wywalić :P Dyszę wsadzisz ponownie :P tylko nie zapomnij obrócić, ps po kilku dniach ci się znowu zapcha musisz urzywać często tylnego zeby te rdza w układzie sie wyczysciła w mniejszym czy wiekszym stopniu :D
Opublikowano
  • Autor

Dzięki w weekend to spróbuje bo teraz słabo z czasem :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja w swojej jedynce od razu po pociągnięciu za wajchę mam strumień na szybę. nie muszę czekać

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A wiec tak porozbieralem dosłownie wszystko , nawet te plastiki od środka z bagażnika i poczyscilem wszystko . Teraz jest przepływ i nawet psika... z tym, ze teraz cieknie do środka od strony bagażnika :(( załączam foto . Cieknie z tego srebrnego pojemniczka . Spotkał się ktoś z czymś takim ? 9dfddb97d8b55c052e0ceacfe81b3ac6.jpg3a72b450f382fd3d3ca608ad36de4880.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No cieknie ci z mechanizmu. Rozkręcałeś go? Jak nie to śrubokręt w dłoń i zobaczysz jaki tam jest syf. Podejrzewam, że ostatecznie kupisz nowy i będzie po problemie.

Opublikowano
  • Autor

Rozkręcałem, czyściłem ładnie elegancko i od wtedy zaczęło cieknąć , drogi taki mechanizm ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To coś źle poskładałeś linie spryskiwacza. Tylko z tego może cieknąć. Oryginał to Valeo i kosztuje na allegro koło 320 zł. A zamienniki chodzą za połowę tej ceny, czyli 160 zl

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się, ze dysza nie doszła do końca od strony szyby, czy jest możliwość ze ona gdzieś tam nie doszła do końca i przez to cieknie ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Po co było zakładać nowy temat, skoro już taki istnieje? :cry:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=164&t=113795&start=60

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.