Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zmieniłem licznik na wersję High.

Wszystko udało się bez problemów, przebieg, Vin, koodowanie temp. oleju zamiast ekonomiezera ale jedna rzecz mnie drażni i nie mogę tego zmienić - nie mam ustawień w liczniku od DRL, ilości kierunków i innych

Mam podstawowe rzeczy - czas, jednostki spalania.

Teoretycznie mógłbym zmienić kierunki poprzez nettodat ale lepsza było by menu.

Proszę o podpowiedź czy to kwestia kodowania czy update software całego licznika ? Licznik z 03.2005 325i Eng

Dodatkowo wcześniej miałem opcję ściszania radia przy działaniu czujników cofania, nie potrafię tego przywrócić - wie ktoś co trzeba zmienić ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
liczniki nie maja nic do rzeczy. powinny byc dokladnie te same funkcje dostepne co na LOW. po podlaczeniu licznika byl zakodowany?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no to powinien zawierac dokladnie takie same funkcje jak wersja LOW. kodowanie poszczegolnych opcji nie jest potrzebne. odezwij sie do kolegi santa cruz z forum. mysle ze podpowie cos na ten temat.
Opublikowano

Poprawcie mnie jeśli się mylę :)

Czy da się uwalić część softu ? Po dzisiejszej sesji prób i przywracania licznika do serii wróciłem ekonmiezer do działania zamiast temp. oleju,

Po ponownym kodowaniu tej temperatury coś się skopało i wskazówka wędruje daleko poza skalę - co wcześniej działalo. Dodatkowo pojawił się błąd

Instrument - 931E KOMBI: manufacturer, coding-data fault

Jeszcze nie wiem jak go ugryźć - czy update Ecu ma sens ?

Wszystko inne działa