Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

zauważyłam, że przy znacznych prędkościach (powiedzmy - autostradowych) w moim compakcie robi się bardzo głośno. Czy ten typ tak ma, czy coś muszę sprawdzić? Jakoś wcześniej tego nie odczułam.

Czy może to mieć związek z oponami (jeszcze zimówki)?

Oraz, czy wymiana uszczelek przyniesie jakąś zmianę? Wiem, że to kosztowna zabawa, więc nie chcę wymieniać w ciemno.

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam weekendowo

K.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To już sama musisz wyczuć czy to szum wiatru czy opon, ale obstawiam opony, dodatkowo któreś łożysko może się odzywać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

ok. dźwięk ewidentnie dostaje się przez drzwi, co może wskazywać na wiatr, tym bardziej, że to kujawsko-pomorskie, czyli prawie jak w kieleckiem... :wink: a szum to nazbyt delikatne określenie, powiedziałabym raczej łopotanie... :mrgreen:

a łożysko przy jakich prędkościach się odzywa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Różnie, z reguły od ok 60-70 km/h, ale jak to jest taki huragan to trzeba ocenić stan uszczelek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
A nie czujesz bicia na kierownicy lub na karoserii?

Nie, tzn. kierownica na bank w porządku, bez bicia. Tyle tylko, że wymagająca mocnego trzymania, bo jakoś tak całe auto wydawało się mniej stabilne, ale może to właśnie ten wiatr...

A bicia karoserii to nigdy nie doświadczyłam, więc nie wiem czy umiem ocenić, niemniej wydaje mi się, że jest ok.

Hałas raczej taki z zewnątrz, ale jakby zdwojony, że uszy odpadają. A do 100-120 km/h jest normalnie.