Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam e60 z 2009 z system start/stop.

Za 1000km wyskoczy mi wymiana oleju ( oczywiście zrobiłem to wcześniej) i wyskakuje mi żółta kontrolka z servisem po czym gaśnie.

Przeglądałem ogrom filmików lecz wiekszość z tego co sie dowiedziałem było na kluczyk i u mnie działa to troszkę inaczej.

Po tym jak wkładam klucz i wciskam guzik od resetowania licznika pojawia sie trójkąt, a potem niby powinno wskoczyć inspekcje lecz u mnie pojawia sie ukryte menu.

Jak moge sobie z tym poradzić , co robie źle ?

Zastanawiam się czy jak dopiero wskoczy mi czerwony błąd po przejechaniu 1000km bede mogł go dopiero wtedy skasować w idrive.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Ps. Wstawiłbym filmik ale to duzo zabawy wiec liczę ,że napisałem w miare zrozumiale.

Opublikowano
Robisz to na zapłonie? Inspekcje zawsze da się skasować a nie dopiero jak będzie na czerwono

Zgadza się robie to na zapłonie. Po tym jak wsadze kluczyk uruchamia mi sie tablica, a następnie ustawiam date ( robiłem również na godzinie) i trzymam guzik. Nastepnie jest trójkąt ,a potem ukryte menu nic wiecej( inspekcja sie nie pokazuje).

Przy zapalonym aucie również nie mam takiej opcji.( bez kluczyka również próbowałem xD )

Opublikowano

U mnie to jest tak :

-otwieram drzwi

-wsiadam i zamykam drzwi

-wkładam kluczyk

-naciskam start BEZ STOPU aby auto nie odpalilo

-naciskam i przytrzymuje przycisk od resetu bez ustawiania daty itd.

-wyskakują mi opcje do zresetowania

Opublikowano
U mnie to jest tak :

-otwieram drzwi

-wsiadam i zamykam drzwi

-wkładam kluczyk

-naciskam start BEZ STOPU aby auto nie odpalilo

-naciskam i przytrzymuje przycisk od resetu bez ustawiania daty itd.

-wyskakują mi opcje do zresetowania

Super bardzo dziękuje za pomoc.

Problem był raki ,że nie klikałem auto bez stopu.Mój błąd.

Ogromnie dziękuje i temat wyjaśniony ( do zamknięcia)