Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupiłem w ostatnim czasie F30, podczas sprawdzenia przedzakupowego uzyskałem informację że podczas kodowania można usunąć poprzednie kodowanie (samochód jest z us, był kodowany pod kątem eu), temat wyszedł bodajże od usuwania błędów... czy coś takiego jest możliwe?

Nie wiem jak działa kodowanie w bmw, jednak wcześniej bawiłem się w swoim a4 b8 i chcąc zakodować jakąś poszczególną opcję kodowałem ją i tylko konkretnie ją w konkretnym module... więc jedyne co mogłem nadpisać to poprzednia wartość danej konfiguracji... Jak to działa w bmw? Zrzucana jest cała konfiguracja najpierw modułu i całościowo po modyfikacji wysyłana do modułu stąd szansa na nadpisanie innych rzeczy (hipoteza)?

Opublikowano

Pytanie właściwie dotyczyło ogólnie jak to wygląda, staram się powoli wgryźć w temat.

Nie wiem czy to dobry pomysł, czy też nie założyć nowego tematu... ale zapytam przy okazji o:

- zakodowanie włączenia opcji składania lusterek przy zamykaniu samochodu

- zmiana jednostki w ograniczniku prędkości z mil na km?

- jw dla ustawionej prędkości dla tempomatu, która jest wyświetlana na zegarach po ustawieniu

Nie dokopałem się do żadnego ciekawego wątku który posiadałby listę ciekawych opcji możliwych do włączenia / wyłączenia, chciałby się ktoś podzielić jakimś linkiem? :)

• 9 miesięcy temu...