Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Mam takie pytanie, czy jeżeli wymienię olej i filter samodzielnie między serwisami ( bmw 318 d 2015 r silnik b48) to czy komputer nie będzie mi później pokazywał jakiegoś błędu? Kolega ma bmw x6 i powiedział mi że u niego tak się właśnie dzieje. Proszę o podpowiedź w tej sprawie. Z góry dziękuję.
Opublikowano
Cześć. Mam takie pytanie, czy jeżeli wymienię olej i filter samodzielnie między serwisami ( bmw 318 d 2015 r silnik b48) to czy komputer nie będzie mi później pokazywał jakiegoś błędu? Kolega ma bmw x6 i powiedział mi że u niego tak się właśnie dzieje. Proszę o podpowiedź w tej sprawie. Z góry dziękuję.

Nic się nie stanie złego, możesz wymieniać bez przeszkód.

Opublikowano
Tak jak kolega wyżej pisze nic się nie stanie, wielu tak robi i nie ma z tym najmniejszego problemu, po prostu wymieniasz olej, filtry, nic nie zmieniasz w kompie i jeździsz dalej do inspekcji serwisowej.
p44ahXld_o.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie, bo jak sam wymienisz olej i skasujesz po swojemu inspekcję olejową, szlak trafi darmowe przeglądy według komputera 100 tyś/5 lat.

W X3 sam wymieniam olej raz do roku (średnio co 7.5 tyś km), a nic nie kasuję i teraz za około 9 tyś mam ten gratisowy przegląd olejowy oficjalny w ASO.

Benzyna zamiast krwi...