Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Chciałem dokupić do swojej X3 koło dojazdowe. Docelowo mam opony zimowe i letnie w rozmiarze 235/50/18. Czy dojazdówka może być 17 calowa? Czy jak kupie 18 calową, to czy zmieści się w pojemniku na zapas tym co znajduje się po bagażnikiem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem ponad 5 lat X3 E83, zapas miałem fabrycznie nowy i nigdy tam nie zaglądałem, ale myślę, że jest tylko jeden rozmiar koła dojazdowego (sam miałem 17" na zimę i 18" na lato - auto kupione w BMW sikora w Bielsku Białej).
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Ale kupić można i 17 i 18 calowe. Pytanie brzmi czy 18 tam wejdzie...
Opublikowano
Wyjmij, sprawdź wymiary i będziesz wiedział. Z tego co wiem to siedzi 17 i służy jedynie do dojazdu do wulkanizacji l. Dłuższa jazda może zajechać napęd.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie odnośnie koła zapasowego. Gdy go wkładałem na miejsce to zauważyłem przyczepiony do podwozia czujnik, tak gdzieś pośrodku miejsca na koło . Do czego on służy i na jakiej zasadzie działa? I w związku z tym czy ma znaczenie włożenie koła stroną zewnętrzną czy wewnętrzną?