Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy do wymiany sprezyn potrzebne sa tylko same sprezyny czy cos jeszcze?

iczy po wymianie sprezyn trzeba ustawic geometrie,zbieznosc?

:modlitwa:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

Ja ostatnio wymieniłem same sprężyny bo miałem prędzej czerwone sporty ale już nawet nie chcę o nich słyszeć.

Żadnej geometri ! Ale jak już dojdziesz do sprężyn do zobacz jak wyglądają odboje i poduchy bo moze warto od razu je wymienić.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Sama zbieżność napewno by sie przydala bo przeciez jak auto idze do dolu czy do gory to i przekladnia razem z drazkami tez a co za tym idzie to lekko sie nam zbieznosc rozjedzie.
Opublikowano

hmmmmm

nie pocieszyles mnie,,,wlasnie zakupilem takie czerwone sprezyny.. :duh:

czemu tak piszesz masz jakies zle doswiadczenie? moze felgi za duze a za maly profil opon? :?:

Opublikowano

ja mam 17' i na wysokiej gumie , a we wrocku dziury mega ... !! wiesz teraz jak jeżdze na normalnych spręzynach to czuje komfort "7" a kiedys czułem sie jak w "3" .

Wiesz róznie mówia o sprężynach ale wszyscy są zgodni że komfort jest mniejszy. A jeżeli zdania w tym temacie są podzielone to znaczy że to jest jak z ludźmi jedni na PO drudzy na PIS.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

dobre,dobre :D :D :D

coz moge zaryzykowac i zaloze te sprezyny,troche dodaje mi otuchy ,ze mieszkam w niemczech a tu dzior nie ma.. :D

czasami tylko bede zmuszony jechac do wawy ,a tam juz gorzej.. :norty:

kupilem sprezyny 35mm,poczatkowo mialem zalozyc 20"profil /40/ lub 19"profil /45/ ale jesli bedzie bardzo twardo to moze 18"profil /50/..jak narazie turlam sie na16" profil /60/ jest za miekko i za wysoko. :cry:

a swoja droga mam goscia z takimi sprezynami z niemieckim "tuv"-em komplet 130euro. :mrgreen:

gdzie go szukac?

ebay.de

wpisz BMW E38 federn lub fintec bmw e38

pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

a one sa utwardzone sportowe, czy tylko obnizone te sprezyny finteca?

moze nie bedzie tragicznie jak u olejusa i moze one nie beda twarde

ja jestem zainteresowany ich kupnem, daj znac co z komfortem :)

ale najpierw zaloz same felgi 19 z tymi oponami 45, pojezdzij i bedziesz mial porownanie

bo jak zalozysz i sprezyny i felgi to zauwazysz jedynie ze komfort spadl :) ale nie bedziesz wiedzial czy tylko dlatego ze felgi sa 19 czy moze i sprezyny dodatkowo pogorszyly ten komfort

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif