Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, to mój pierwszy wpis na forum ;)

Przechodząc od razu do tematu, jak to jest tam zrobione że to tak ładnie chodzi, chce w swojej bemce 3.0d taki dźwięk wydobyć tylko jak ? Zwykly przelot, prosta rura od kolektorów ?

Oto link aby zobaczyć o jaki efekt mi chodzi:

Czekam na podpowiedzi ;)

Edytowane przez radek102
Opublikowano
Witam, to mój pierwszy wpis na forum ;)

Przechodząc od razu do tematu, jak to jest tam zrobione że to tak ładnie chodzi, chce w swojej bemce 3.0d taki dźwięk wydobyć tylko jak ? Zwykly przelot, prosta rura od kolektorów ?

Oto link aby zobaczyć o jaki efekt mi chodzi:

Czekam na podpowiedzi ;)

Co to znaczy "chcę taki dźwięk wydobyć"?

Osobiście użytkuję 3.0D 218KM, wszystko w oryginale bez żadnych pseudo tuningów.

Również mogę Ci napisać, że stojąc z boku auta nie usłyszysz różnicy czy to diesel czy benzyna dopóki nie naciśniesz mocno na pedał gazu.

Opublikowano

Breras chcę po prostu przerobić wydech, aby chodził podobnie jak na filmiku, bardzo podoba mi sie takie brzmienie.

I chciałem się dowiedzieć czy do takiego dźwięku trzeba wywalić wszystkie katy i dać prostą rurę, czy któryś z katów zostawić, po prostu ma chodzić jak na filmiku. Da radę ?

Opublikowano

Da radę, wystarczy wymienić samą końcówkę. Są firmy specjalizujące się w tym.

Lecz wierz mi, brzmi to komicznie kiedy podjeżdża auto, które niby burczy a po dodaniu gazu słychać turbo+klekot.

Opublikowano
Kolego a możesz może mi wysłać link do któreś z końcówki, która jednak dała by taki efekt, bez wywalania katalizatorów :) Niech brzmi to komicznie mi się naprawdę taki efekt podoba, więc prosił bym jakbyś mógł mi wysłał jakiś link ;)
Opublikowano
Kolego a możesz może mi wysłać link do któreś z końcówki, która jednak dała by taki efekt, bez wywalania katalizatorów :) Niech brzmi to komicznie mi się naprawdę taki efekt podoba, więc prosił bym jakbyś mógł mi wysłał jakiś link ;)

Co to znaczy "do któreś z końcówki"? :shock:

Opublikowano
Chodzi mi o tłumik końcowy, jaki mogę kupić przez internet, czy chodzi tu o firme, której oddam w ręce moją bunie aby zrobili to profesjonalnie ? :D
Opublikowano
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Poszukaj Sobie filmików na youtubie i sam ocenisz
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.