Skocz do zawartości

Bmw e39 3.0d wydech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, to mój pierwszy wpis na forum ;)

Przechodząc od razu do tematu, jak to jest tam zrobione że to tak ładnie chodzi, chce w swojej bemce 3.0d taki dźwięk wydobyć tylko jak ? Zwykly przelot, prosta rura od kolektorów ?

Oto link aby zobaczyć o jaki efekt mi chodzi:

Czekam na podpowiedzi ;)

Edytowane przez radek102

Opublikowano
Witam, to mój pierwszy wpis na forum ;)

Przechodząc od razu do tematu, jak to jest tam zrobione że to tak ładnie chodzi, chce w swojej bemce 3.0d taki dźwięk wydobyć tylko jak ? Zwykly przelot, prosta rura od kolektorów ?

Oto link aby zobaczyć o jaki efekt mi chodzi:

Czekam na podpowiedzi ;)

Co to znaczy "chcę taki dźwięk wydobyć"?

Osobiście użytkuję 3.0D 218KM, wszystko w oryginale bez żadnych pseudo tuningów.

Również mogę Ci napisać, że stojąc z boku auta nie usłyszysz różnicy czy to diesel czy benzyna dopóki nie naciśniesz mocno na pedał gazu.

Opublikowano
  • Autor

Breras chcę po prostu przerobić wydech, aby chodził podobnie jak na filmiku, bardzo podoba mi sie takie brzmienie.

I chciałem się dowiedzieć czy do takiego dźwięku trzeba wywalić wszystkie katy i dać prostą rurę, czy któryś z katów zostawić, po prostu ma chodzić jak na filmiku. Da radę ?

Opublikowano

Da radę, wystarczy wymienić samą końcówkę. Są firmy specjalizujące się w tym.

Lecz wierz mi, brzmi to komicznie kiedy podjeżdża auto, które niby burczy a po dodaniu gazu słychać turbo+klekot.

Opublikowano
  • Autor
Kolego a możesz może mi wysłać link do któreś z końcówki, która jednak dała by taki efekt, bez wywalania katalizatorów :) Niech brzmi to komicznie mi się naprawdę taki efekt podoba, więc prosił bym jakbyś mógł mi wysłał jakiś link ;)
Opublikowano
Kolego a możesz może mi wysłać link do któreś z końcówki, która jednak dała by taki efekt, bez wywalania katalizatorów :) Niech brzmi to komicznie mi się naprawdę taki efekt podoba, więc prosił bym jakbyś mógł mi wysłał jakiś link ;)

Co to znaczy "do któreś z końcówki"? :shock:

Opublikowano
  • Autor
Chodzi mi o tłumik końcowy, jaki mogę kupić przez internet, czy chodzi tu o firme, której oddam w ręce moją bunie aby zrobili to profesjonalnie ? :D
Opublikowano
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Spełni moje oczekiwania ? ;)
Opublikowano
Poszukaj Sobie filmików na youtubie i sam ocenisz
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.