Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnosnie lancucha rozrzadu 328 jak z jego wmiana na nowy czy przy kazdej wymianie oleju na nowy trzeba tez zmieniac lancuch na nowy??. Ostatnio jak bylem u mechanika to poiwedzial a lancuch to jest bezobslugowy wiec nie wiem co mam z tym fantem zrobic czy wymienic na nowy czy jezdzic bez obaw na tym co mam dodam ze przebieg samochodu to jest 130tys km prosze o pomoc

Opublikowano

Przy wymianie oleju na nowy wymieniać łańcuch na nowy?

Ciekawa teoria. Jeszcze takiej nie słyszałem mimo że ludzie rózne wymyślają. Moze ci sie pomyliło z tym że przy wymianie łańcucha dobrze jest też zmienić olej na nowy:)

Opublikowano
to znaczy bez obaw moge jezdzic na tym co mam lancuchu rozrzadu tak jak maialem u mechanika powiedzniane ze jest on bezobslugowy?
Opublikowano

Jezeli bedziesz w czasie wymienial olej to niemusisz sie martwic o lancuszek, tak jak kolega napisal przy 300tys mozesz sie nad nim saztanowic co dalej.

Pozdrawiam

Opublikowano
Łańcuch wymienia się po dopiero 500 tyś km według serwisu

nawet w 2.0d ?? one tyle wytrzymają ? 150KM z 2 litrów w dieslu to dosć wysilona jednostka i nie wiem czy 500tyś doczeka , mój ma narazie 240tyś i praktycznie pracuje ok, ale czy długo jeszcze - tego nie wiem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są awarie typu pęknięta łyżwa, naciągnięty łańcuch, ale to są sprawy tak marginalne, że prędzej zobaczysz Yeti. Jak będziesz miał ze 300-400, może 500 tys. km, to daj znać :)
Kai
Opublikowano
no to fajnie , może ktoś z Was napisze jaki olej kupić po potrzebuję na dolewkę / wlany jest castrol LongLife ale jaki to nie wiem bo na fakturce z ASO pisze SAE 0-30 / musze dolać bo miałem i tak niski poziom a do Inspekcji zaostało jeszcze 6000km / poprzedni właściciel wymianę robił w kwietniu w ASO - ja nie wiem nawet gdzie go kupic bo nigdzie nie widzę
Opublikowano
tak bym zrobił jak bym wiedział jaki, bo są LongLife II , III , IV no i nie mam gdzie kupić - czyżby to był olej wyłącznie serwisowy BMW ?? podobno leją LL III ale to jest dedykowane do VW/Audi - czeski film , chyba tylko ASO