Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przez przypadek zwarłem a chwilke ten przewód do masy z tego co wyczytałem to zasila on skcje modułu pilotów . teraz piloty nie działaja , nie ma tam napiecia

Może wie ktoś skąd przychodzi tam napięcie czy jest jakis bezpiecznik a może moduł co to zasila złapał jakis bląd i nie podaje

Kable w peszlu ok przed rozbiórką napiecie było i pilot działał ok

Prosze o pilna pomoc moge nawet zapłacić z porade jak to ogarnąc obawiam że spaliłem jakis inny moduł :(

b93ee14dcbb65f9fmed.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak zwarłeś do masy to pewnie bezpiecznik poszedł się pitolić. Poszukam na tej stronie ze schematami który to. Łatwiej by bylo jakbyś podał VIN albo chociaż miesiąc i rok produkcji i slinik bo różnie to wyglądało w latach produkcji.
Opublikowano

04.2007 rok

Dosłownie nie poszła nawet iskierka to był ułamek sekundy . patrzyłem na rozpiske bezpieczników ale nie moge namizyc który to moze byc od tego droga sprawa ze nawet jak by miało byc to 5 A to by poszła iskra

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
To może napiszesz co było winne ? bo mam identyczny problem w E91 LCI.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Proszę o pomoc ta wiązka 4 kabli która jest na zdjeciu zawiera niebiesko-żółty kabel który w moim aucie jest uciety urwany jakby ktoś tu grzebał.Od czego i gdzie powinien iść i jakie napięcie powinno być nadmieniam iż rozebrałem już pół samochodu i nigdzie nie ma tej drugiej części tego kabla( ktoś chyba sobie go zabrał .Najlepiej jakby ktoś mógł opisać wszystkie cztery bądź podrzucić schemat bo oczywiście centralny zamek z pilota nie dziala i najprawdopodobniej przyczyną jest ten kabel .

Didam że wszystko inne jest sprawdzone i działa(bezpieczniki.radio.guzik w środku zamyka auto)

Z góry dziękuje za pomoc

• 2 lata później...