Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie chodzi o zaprogramowanie szyb, ponieważ działają odwrotnie.

czyli klikając klawisz kierowcy działają pasażera i odwrotnie.

pytanie następujące czy wystarczy zakodować?

czy jednak wymiana modułu?

jeśli kodowanie to jakim programem najlepiej?

osobiście używam isty d i p ale posiadam również inpa i ncs

proszę o pomoc na forum nie znalazłem żadnej sensownej odpowiedzi

a i pacjent to

bmw e90

2.0d

2007r. :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ncs, pustym, modul frm. Samo kodowanie wystarczy.
Opublikowano

a mógłbyś napisać krok po kroku jak to zrobić ncsem?

bardziej ista operuje a w ncs mam mało doświadczenia :/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To juz zapraszam do google. Masa tego jak kodowac ncs.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kkx5 tych informacji jest tyle na necie i wszyscy piszą coś innego. Ciężko uzyskać wiarygodne informacje.

Sam teraz szukam co i jak w sprawie doposażenia COMBOX MEDIA. O ile okablowanie rozkminiłem to opcje które należy dokodować to już masakra. Każdy pisze co innego. Jest taki mętlik informacji że nie wiadomo o co chodzi, więc nie dziwie się koledze, że pyta.

Opublikowano

Jack79 zgadzam się Tobą ale - jeśli kkx5 udzieli odpowiedzi to idąc tropem tego co napisałeś do tego całego mętliku co jest w necie dojdzie jeszcze jeden.

Wccale nie uważam oczywiście że kkx5 udzieli złej odpowiedzi :8)

Wg. mnie należy się wykazać zaangażowaniem i samemu znaleźć odpowiedź poprzez testy ewentualnie oddać auto do kodowania komuś kto zrobi od strzała.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i mi też przyjdzie testować na mojej jedyneczce:) pewnie jak już rozkminie to wszystko to nie będzie mi się chciało tego opisywać:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli mamy prawidlowo ustawiony ncs to kodowanie pustym nie wymaga jakiejs wielkiej wiedzy. Nie nadaje sie do tlumaczenia, robie to z pamieci dlatego napisałem aby zapoznac sie na necie jak kodowac ncs, co to jest plik work, sg codiren i ogólnie jak soft dziala. Mozna tez ista/p zrobic frm i tez bedzie zakodowany do serii...