Skocz do zawartości

F31 320xd - brakujace wpiecie do pasów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

niedawno kupiłem f31 320xd i dopiero wczoraj miałem okazje przewieźć kogoś z tyłu. Po wejściu do auta z tyłu od strony pasażera zauważyliśmy, że ... brakuje wpięcia (czarno-czerwony plastik :D) do pasa.. jest tylko ten "chowany" dla środkowego i lewego pasażera.. czy ktoś się już spotkał z tym? czy aby dorobić ten wkład należy demontować tylna kanape?

siedzenia rozkładałem i raczej nigdzie się ten dzyndzel nie schował.. z ciekawostek dodam, że samochód był sprawdzany w ASO Smorawiński w Poznaniu i nikt tego nie zauważył

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Są dwie opcje

Fabryka zapomniała zamontować -w co nie wieże

Ktoś demontował kanapę i zapomniał wyciągnąć mocowania

Zdejmij kanapę i się dowiesz

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/f31-318i-tou/repair-manuals/72-body-parts-accessories/72-11-seat-belts/GwCqUd5C

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
  • Autor
rzeczywiście p o podniesieniu kanapy tak jak w linku znalazłem gniazdo do pasa.. ale oprócz tego znalazłem jeszcze kawałki rozbitego, grubego szkła - wyglada na szybe. co o tym sadzic?? samochod byl sprawdzony w aso pod katem blacharki i lakieru, dostalem opinie o bezwypadkowosci samochodu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Napisz do moderatora „kruk” wyślij vin i sprawdzi jeszcze raz , majątku to nie kosztuje , a będziesz spał spokojnie .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
rzeczywiście p o podniesieniu kanapy tak jak w linku znalazłem gniazdo do pasa.. ale oprócz tego znalazłem jeszcze kawałki rozbitego, grubego szkła - wyglada na szybe. co o tym sadzic?? samochod byl sprawdzony w aso pod katem blacharki i lakieru, dostalem opinie o bezwypadkowosci samochodu...

Jakie te kawałki malutkie czy duże wszystkie szyby w aucie są hartowane i Tłuką się na bardzo malutkie kawałeczki jeżeli jest duży kawałek to nie pochodzi od szyby samochodowej

Opublikowano
  • Autor
wszystkie kawaleczki sa malutkie, ale jest ich dosc nieduzo
Opublikowano
wszystkie kawaleczki sa malutkie, ale jest ich dosc nieduzo

Widocznie ktoś nie sprzątał dokładnie takie malutkie kawałki są z szyby samochodowej