Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam;-) problem dotyczy E46 316i N42b18a 2002. Wiem że dużo jest podobnych tematów na forach ale liczę na waszą pomoc. Świecąca kontrolka DSC+ żółta kontrolka ręcznego. Nie działa DSC. Podłączyłem pod INPE ale nie pokazuje żadnego błędu a niestety przy wyborze w menu DSC wywala błąd ihf-0009..... I wyskakuje jakiś komunikat i nic nie mogę zrobić. Po podłączeniu u mechanika wyskoczył błąd: czujnik kąta skrętu- usterka wewnętrzna. Nie wiem czy brać się od razu za wymianę tego czujnika na inny czy może innym sposobem to rozwiązać np ustawić zbieżność i skalibrować kierownicę na nowo. Co sądzicie na ten temat?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz kilka wersji dsc do wyboru, połącz się i wklej błąd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nic z zawieszeniem nie robiłem. Fakt że czuję że auto czasami ściąga i patrząc na kierownicę to ustawiając ją na wprost auto nie jest wyprostowane. Tylko nie wiem jak rozumieć ten błąd który odczytało że usterka wewnętrzna. Bo jeśli sam czujnik jest w środku uszkodzony to nie ma co szukać innych przyczyn tylko wymieniać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Weź nie skupiaj się na błędach z jakiegoś srelfi zapewne..to pewnie brak komunikacji, skoro inpa się nie łączy (a z innymi modułami tak) to jest coś nie tak ze sterownikiem dsc, a to zdarza się dość często.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.