Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy użytkuje ktoś może u siebie letnie opony Pirelli Pzero bez RF, jakieś opinie na temat trwałości bieżnika w napędzie xdraive,bo takie zamówiłem a wulkanizator twierdzi że bardzo szybko sięzużywają i lepsze były by Nexeny albo Vredestain
Opublikowano
mam 2 komplety opon Pirelli (z ROF): letnie (P7 cinturato) i zimowe (sottozero) i są OK, nie zużywają się. Opony powinny być z gwiazdką (homologacja BMW), bo w przeciwnym razie rozdupceniu może ulec układ napędowy i wtedy BMW ręce umywa od wszelkich problemów.
  • Moderatorzy
Opublikowano
mam 2 komplety opon Pirelli (z ROF): letnie (P7 cinturato) i zimowe (sottozero) i są OK, nie zużywają się. Opony powinny być z gwiazdką (homologacja BMW), bo w przeciwnym razie *rozdupceniu* może ulec układ napędowy i wtedy BMW ręce umywa od wszelkich problemów.

Problemem nie jest homologacja czy opona typu ROF, a odpowiedni rozmiar (zgodny z zaleceniami producenta) i ten sam typ opony na obu kołach / osiach oraz właściwe ciśnienie.... Poprzednio miałem letnie Pirelli i wytrzymały bez mała 60 tys. km. Obecnie mam Continentale bez ROF i są bez zastrzeżeń. Podobnie jaki i skrzynia VTG.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mam u siebie w F25 lato/zima Pirelli (tyle, ze ROF z gwiazdką) i absolutnie nie narzekam.

W poprzednim X3 E83 miałem lato/zima Pirelli zwykłe, bez ROF i homologacji i też bez zastrzeżeń.

Nie zauważyłem żadnych wad, ani, że się szybko ścierają (Michelin Pilot Supersport, to dopiero niknie w oczach w GTI mojej żonki, ale to inna sprawa).

Benzyna zamiast krwi...