Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po przeszukaniu forum postanowiłem napisać post z pytaniem czy jest możliwość aby słuchać muzyki z telefonu i sterować zmianą piosenek z kierownicy (bo branie telefonu do ręki za każdym razem jest mniej wygodne) dowiedziałem się, że słuchanie muzyki przez ori bluetooth jest nie możliwe w moim przypadku ponieważ posiadam navi CCC. Posiadam w podłokietniku AUX i USB wiem, że są adaptery bluetooth które się wpina pod usb jako zasilanie i aux, wtedy muzyka leci po aux i nie ma możliwości zmiany muzyki przez kierownice. Znalazłem takie coś i pytanie do bardziej rozeznanych czy to będzie działać tak jak sobie wyobrażam?

https://allegro.pl/oferta/odbiornik-adapter-glosnomowiacy-a2dp-bluetooth-7200817207

Bo z tego co widzę ten adapter wpina się tylko w USB a nie w USB i AUX jak większość. Chyba, że zna ktoś jeszcze inny sposób pomijając zmiane całego navi :D

Pozdrawiam ;)

Opublikowano
To jest zykly odbiornik bluetooth i nic nim nie osiagniesz. Natomiast istnieje cos takiego jak Carplay ale do iphone i kosztuje "troche" wiecej. :lol:
Opublikowano
Jest android auto ale nie dla bmw e60. Zostaje tylko zakup stacji android dla e60 i tam jest opcja mirror.
Opublikowano
To jest zykly odbiornik bluetooth i nic nim nie osiagniesz. Natomiast istnieje cos takiego jak Carplay ale do iphone i kosztuje "troche" wiecej. :lol:

Interesujące. Możesz podrzucić link do tego ustrojstwa?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Interesujące. Możesz podrzucić link do tego ustrojstwa?

wrzuć sobie na aliexpress carplay i model bmw, - kosztuja około 350-400 dolarów plus vat więc mało to nie jest, po prostu kupujesz emultor z okablowaniem, podłączasz i działa jako aux

Opublikowano

Nie doradzaj tak chlopakowi bo wyda 1000zl i dalej bedzia mial to co ma. Chce sterowac telefonem z kierownicy a to cudo tego nie potrafi.

A to nie jest tak, że można sterować z kierownicy bo to pracuje jako zmieniarka CD? Jedynie tylko, że trzeba jeszcze dokupić moduł bluetooth co generuje kolejny koszt. Mam dokładnie taki sam problem jak KookoSinskY i zastanawia mnie dlaczego dla poprzednich trójek jest tego pełno i w dość niskich cenach, a dla e9x jest tylko coś takiego za 1000zł. Ktoś wie?

Opublikowano
E90 ma swiatlowod czyli MOST a wszystkie modele wczesniej pracowaly na szynie can.