Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich czym i jak moge zmienic w tempomacie mile na km troche to denerwuje Dzieki za porady.Auto e92 2008r.330i
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano (edytowane)

Szukam.Dzieki

Znalazlem opis ale jest malo dokladny.

Zrobilem tak

NCS uruchamiamy /expertmode

F1/FG pozniej F3.ZCS ja mam e92 wiec wybralem E89 czytamy z CAS /ok az pokaze vin itp nastepnie F6/ zuruck po tym F4 wybieramy DSC poniewaz tam jest to zapisane.Nastepnie F2 job andere i wybieramy Codirendaten-Liesen ok i F4 /SG Pokaze sie notatnik z cyferkami zamykamy go i wchodzimy w folderze z NCS w WORK plik. Nastepnie czytamy plik FSW-PSW ja czytam notatnikiem szUkamy wpisu COA.V.EINHEIIT from wert.01 to sa mile zamiast 01 wpisujemy 00 wystarczy skasowac 1 i wpisac 0 to sa km

Nastepnie plik zapisujemu jako FSW-PSW.MAN zeby wyswietlil sie trzeba zaznaczyc przy zapisywaniu jako wszystkie pliki all files potwierdzamy zapisanie

Nastepnie wchodzimy spowrotem do NCS pamietac by go nie zmknac i wciskamy F2 .change jobs wybieramy SG.CODIREN potwierdzamy F3 i mamy juz temp w km.To wersja UK w USA trzeba jeszcze odblokowac i zmienic v max

Mam nadzieje ze cos pomoglem jak bede cos innego jeszcze kodowal postaram sie robic fotki.

Tak przy okazij w ista d gdzie sie wybiera poziom kodowania bo nie za bardzo rozumiem ten program dzieki

Edytowane przez jazdaprzemo
Opublikowano

Dzieki za odpowiedz mam jeszcze jakies Dr Gini wiesz co to jest mieszkam w de i kupilem caly pakiet z kablem za 50 e i bawie sie .Plus taki ze ma win10 i tak jak gosc mowil inpa dr gini ista d zainstalowane bez problemow i kombinacij tylko musze sie troche pouczyc .Nie bawilem sie BMW E92 wczesniej ale kupilem i teraz che wszystko na eu przestawic dla siebie wczesniej tylko E46 bo akurat mam 3 ale pa soft robil wszystko i szybko a ten nowy w pelnym pakiecie troche za duzo siana bo 280e 2v2 i dlatego kupilem d cana

Mam jeszcze pytanie temperature silnika da sie dokodowac do bc czy nie ma takiej opcij i recznie za kazdym razem trzeba sie bawic chodzi o E92

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie da się temperatury na stałe włączyć.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.