Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, niestety mam problem i nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania a więc posiadam bmw e90 i od jakiegoś czasu zauważyłem że kanapa tylna dół jest lekko wilgotna myślałem że jest to wina szyby niedomkniętej. Wyciągnąłem dół i okazało się że materiał pod kanapą jest cały mokry więc postanowiłem zainteresować się tematem a więc po otworzeniu schowka bagażnika okazało sie że jest w nim taki " szron " i wszystko jest wilgotne co dziwne w bagażniku wody brak oraz pod wycieraczkami woda tylko znajduje pod kanapa (siedzisko) oraz w schowku bagażnika już nie mam do tego siły sprawdziłem uszczelki drzwi nie są popękane oraz uszczelkę bagażnika, ona też wydaje się być w porządku nie mam GPS i szyberdachu. Jeżeli ktoś miał podobny problem to prosze o szybką pomoć gdyż niestety mieszkam w bloku i ciężko osuszać auto a boje sie że to będzie gnić jak nic z tym nie zrobie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak bardziej mokro jest w kabinie niż w bagażniku to zdejmij boczek drzwi tylnych i sprawdź czy wygłuszenie (pianka) drzwi nie jest odklejona na dole.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie mam GPS i szyberdachu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jak bardziej mokro jest w kabinie niż w bagażniku to zdejmij boczek drzwi tylnych i sprawdź czy wygłuszenie (pianka) drzwi nie jest odklejona na dole.

Ciężko stwierdzić czy bardziej czy mniej bo pod kanapą i w dole bagażnika jest ten sam materiał i on po prostu jest mokry w niedziele sprawdze te drzwi ale jakby była odklejona pianka na dole drzwi to czy dostawało by sie to do schowka w bagażniku ?

gdzieś wpadłem na podobny temat który sie nie rozwiązał i ktoś napisał żeby sprawdzić lampy z tyłu czy nie jest uszczelka tam zepsuta

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz na myśli schowek pod podłogą bagażnika? Sprawdź wnęki po prawej i po lewej stronie, tam gdzie jest akumulator i schowek w zależności od wyposażenia czy nie ma w nich wody.

Poza uszczelkami pod boczkami drzwi i tylnych lamp zdarzała się ale rzadko przeciekająca uszczelka wanny bagażnika.

3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jest problem z uszczelką lampy to woda stoi we wnęce aku, a napisałeś, że tam sucho jest, przynajmniej tak to odebrałem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
tak tam gdzie jest akumulator jest sucho, tak dokładnie o ten schowek mi chodzi w tym schowku wszystko jest wilgotne i az " rosa " jest na tym materiale jakby sie coś pociło nie wiem jak to nazwać ale na pewno to jest woda nie żaden płyn itp nie padało u mnie parę dni a dalej jest z tym problem.. czy to możliwe ze po myciu samochodu jakieś 5dni temu dalej była tam " woda " rozumiem że mogło to tam nie wyschnąć ale nie wiem gdzie by miała ta woda sie zbierać i tam pozostać.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Wie ktoś gdzie dokładnie są końcówki odpływów te z tyłu z szyberdachu w e90? W nadkolu czy pod zderzakiem?