Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś zauważyłem na gumowej wycieraczce plame po jakiejs substancji - tuż pod pedałem sprzęgła. Nie jest to płyn chłodniczy - na poczatku pomyslałem że przecieka nagrzewnica - a raczej coś oleistego. Po odkręceniu maskownicy pod kierownicą stwierdziłem że kapie gdzieś w okolicach kolumny kierownicy. Dwa dni wcześniej odkręcałem kierownice by wyciągnąć zegary...

Nic trudnego - klucz 16 i kierownica odkręcona. Skręciłem też bez większego problemu. Czy mogło soę coś uszkodzić podczas tej operacji ??

Dodam że działa bez zarzutów- żadnych pisków czy też oporów.

Okazuje sie że to przeciek płynu hamulcowego w okolicach "pompki" sprzęgła pod pedałem sprzęgła (to pompka czy siakiś zawór??). Jaki jest koszt orientacyjny tej cześci??

Wymienia sie całość czy może tylko siakieś uszczelki ??

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

... to poszła marżetka w takim siłowniku :

http://www.allegro.pl/item122676131_bmw_5_e34_silownik_sprzegla.html

/ to jest do E34 i pewnie si różni od E 36 / ale można dostać reperaturki w dobrych mooryzacyjnych - koszt około 15 zł / u nas / w skład wchodzi gumka - harmonijka . marżetka i oringi na tłoczek , czasami sprzedają to w całości na górę i dół ale to nie są wielkie pieniądze ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Chyba nie jest tak wesoło... :(

Z tego co się dowiedziałem to w E36 siłownik lub jak kto woli pompa sprzęgła jest nierozbieralna... czyli czeka mnie wymiana w całości...

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted: