Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje kupic nowy akumulator obecny (orginal) posiada dwa numery :

61 21 8 381 764

61 21 8 381 765

Na akumulatorze jest napisane dodatkowo 90Ah/720A

Wpisujac numery tego akumulatora w google wychodza zamienniki np Bosch o pojemnosci 100Ah, dodatkowo przegladajac katalogi BMW ( po vinie) w zaleznosci na jakiej stronie, wychodza mi rozne, zwykle od 90AH do 115AH oraz AGM od 70-85AH.

Jaki wybrac akumulator 90Ah jak na etykiecie orginalu czy 100Ah, bo szczerze zglupialem i nie wiem o co chodzi?

Dodam ze auto jest z listopada 2006 roku z dosc bogatym wyposazeniem i wydaje mi sie ze 90Ah przy 3 litrowym dieslu i dosc duzym wyposazeniu jest on delikatnie za maly.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
90-95 z większym prądem rozruchu da radę, 100 ah też będzie ok. Jak był od nowości to jak widać dawał radę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jezeli zaloze wiekszy akumulator niz jest obecnie to bedzie konieczne wprowadzenie danych oprocz zmiany akumulatora na nowy to takze na wiekszy ? Czy jest to trudne do wykonania i mozliwe za pomoca urzadzenia i programu diagnostycznego Delphi (podrobka) ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest konieczne, do wyboru masz 80, 90 i 110 ah, ewentualnie agm 80 i 90 ah. Nie jest to trudne, wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości w delphi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Kupilem 90Ah :)

Teraz mam nastepne pytanie, mam kabel do OBD2 lecz nie moge sie polaczyc z autem - wedlug rozkodowanego bledu programu wychodzi ze musze kupic koncowke pod inna linie.

Pytanie teraz, jaka w samochodzie jest zastosowana linia OBD, sprawdzalem styki w kostce i mam w :1,4,5,7,8,16. Samochod z listopada 2006 roku czy to KK-L ?