Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moze ktos przerabiał ten temat i podpowie.

Przy skręcie w prawo i w lewo ( obojętnie ) np przy ruszaniu na skręconych kolach napęd dziwnie sie zachowuje . Tak jakby abs sie załączał czy trakcja takie poszarpywanie i dziwne "walenie" w kołach .To samo do przodu i do tylu . Nie bardzo wiem jak to wyjaśnić . to jest coś takiego jak sie jedzie na luku drogi i kola stracą przyczepność to trakcja koryguje obroty kół i takie poszarpywanie jest w tym momencie aby system ustabilizował tor jazdy . W tym przypadku tak własnie sie dzieje tylko przy samym ruszaniu i małych prędkościach / Nie zapala sie w tym momencie żadna kontrolka na desce od trakcji i dzieje sie tak samo nawet jeśli wyłączę w ogóle trakcje guzikiem. W komputerze nie ma żadnych błędów odnośnie abs'u czy skrzyni biegów . auto serwisowane caly czas w BMW ale ja mam je dopiero od 2 tygodni i po wymianie silnika wyjechałem nim dopiero wczoraj na drogę .

Opublikowano

Xdrive prawdopodobnie sie sypie...w bagazniku masz od niego bezliecznik e 70 jest to nr 91 bodajrze pesnie podobnie u ciebie sprawdz sobie...duzo tematatow na forum

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

czyli co dalej ? wyjac bezpiecznik i sprawdzic ? jesli po wyjeciu nie bedzie szarpac to co dalej do roboty z tym xdrivem ?

powiem szczerze ,ze przeczytalem chyba wszystko o e71 i nic nie widze na temat mojego problemu ani problemu z xdrive .

Opublikowano

Xdrive jest taki sam w e70 duzo tematow na ten temat i objawow jak wyciagniesz bezpiecznik i bedzie git to naprawa ok 3000 k chyba ze znajdziesz inny uzywany...

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
wlasnie o to chodzi ze nie jest to taki sam xdrive jak e70 . do e70 kupujesz komplet 2 zebatek za 120 zl i dalej jezdzisz a w e71 jest atc 450 i tu juz jest cos innego
Opublikowano

Jak wali z przodu na skręconych to bym najpierw sprawdził przegub przy kole na półosi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Jak wali z przodu na skręconych to bym najpierw sprawdził przegub przy kole na półosi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja wiem jak objawia sie konczasy sie przegub .

to jest takie ewidentne szarpanie jak zalacz sie trakcja ( dsc ) i to jest tylko przy niskich predkosciach na mocnych lukach ( zakretach ) . to juz tak faktycznie dochodze do wniosku ze to xdrive sie konczy . Teraz tylko probuje ustalic co nalezy zrobic ,zeby go reanimowac w miare rozsadnym kosztem. w e70 i e70 lci xdrive reanimuje sie za 129 zl takim zestawem

https://allegro.pl/oferta/kolo-zebatka-reduktora-skrzyni-bmw-x3-x5-x6-7413847627

Opublikowano

Problem rozwiązany !!!

zaadoptowałem układ napędowy i problemu nie ma. wszystko jest ok !

wydaje mi sie ,ze to stało sie po wyjęciu i włożeniu przedniego reduktora , który wyjąłem do wymiany silnika !

( nie jestem tego na 100% pewien bo auto kupiłem z rozwalonym motorem i nie było możliwości jazdy wiec nie wiem jak było przed wymiana silnika )

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Problem rozwiązany !!!

zaadoptowałem układ napędowy i problemu nie ma. wszystko jest ok !

wydaje mi sie ,ze to stało sie po wyjęciu i włożeniu przedniego reduktora , który wyjąłem do wymiany silnika !

( nie jestem tego na 100% pewien bo auto kupiłem z rozwalonym motorem i nie było możliwości jazdy wiec nie wiem jak było przed wymiana silnika )

Mam podobny problem i u mnie również byl wyjmowany silnik. W jaki sposób dokonałeś zaadaptowania układu napędowego ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Posiadam ten sam problem przy wolnym skręcaniu drży, szarpi, jeśli wchodzę w zakręt przy większej prędkości nie ma tego ..

Co robić ? Byłem już u trzech mechaników nikt nie potrafi mi pomoc .

Dzięki i pozdrawiam

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam odgrzeję nieco kotleta , u mnie po wymianie rozrzadu I demontażu skrzyni razem z xdrive jest dokładnie to samo podrzućcie koledzy co macie na myśli przez adaptacje układu napędowego .A najlepiej jakby wypowiedział się autor postu i rozwiązania problemu.