Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnosnie klapek czy maja wplyw na dpf i jego dzialanie.

Szukalem duzo na ten temat i nie ma jasnej odpowiedzi.

Mam dpf i wole zeby zostal mam zrobiony program i zastanawiam sie czy klapki powinny zostac czy mozna sie ich pozbyc.

Auto to e91 2.0d m47n2

Opublikowano
nie maja zadnego wplywu, wiem to bo nie mialem klapek i zalozylem regenerowany kolektor i nie ma zadnej roznicy w kwesti dpfu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Klapy zawirowań biorą udział w procesie regeneracji filtra dpf co nie znaczy, że jak ich się pozbędziesz to ten proces nie zajdzie.
peace & love
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Klapy zawirowań biorą udział w procesie regeneracji filtra dpf co nie znaczy, że jak ich się pozbędziesz to ten proces nie zajdzie.

Czyli w trakcie regeneracji zmieniają położenie? Mam problemy z dpf, w sumie to zaczęły się zaraz po usunięciu klapek. Na dniach powinien dojść do mnie zregenerowany kolektor i dam znać czy nastąpiła poprawa.

• 3 lata później...
Opublikowano

Czyli w trakcie regeneracji zmieniają położenie? Mam problemy z dpf, w sumie to zaczęły się zaraz po usunięciu klapek. Na dniach powinien dojść do mnie zregenerowany kolektor i dam znać czy nastąpiła poprawa.

i?