Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Jestem posiadaczem E30 320iA. I tu pojawia się moje pytanie. Jakie powinien mieć obroty silnik w położeniu lewarka P. U mnie jest to ok 1800 a jak przełączę na D to obroty na hamulcu spadają do 900. Czy to nie za dużo??

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Wiktor

Opublikowano
Dokładnie jak powiedział xsilver ,ja mam bmw e30 320IA i obroty na N mam 1000 OBR/min na D na chamulcu obroty spadają do ok 800obr.
Opublikowano

Mam taką samą furkę jak Ty Snap. Muszę sprawdzić jeszcze jak mam na N (rzadko używam N) bo na P to naprawdę 1800. A na D na chamulcu 900 ładnie pyrka.

Pozdro...

Opublikowano
Mam taką samą furkę jak Ty Snap. Muszę sprawdzić jeszcze jak mam na N (rzadko używam N) bo na P to naprawdę 1800. A na D na chamulcu 900 ładnie pyrka.

Pozdro...

Masz za wysokie obroty :) Ustaw sobie na D lub na N i obroty ustaw na 1000 obr/min następnie wrzuć "D" i przytrzymaj chamulec .obroty powinny ci spaść do ok .750-800 obr/min i wtedy bedzie dobrze :)

Opublikowano

e34 m20b25 automat

obroty po zapaleniu około 900 na N,P.

Dźwignia na D,R itp obroty okolo 800.

Wartości przybliżone bo obrotomierz niedokładnie wyskalowany.

Prędkość 100km/h bieg 4 (4HP22) 2000 rpm

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!