Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zarejestrowani
Opublikowano
To może powinienem zrobić przymiarkę na starych gumach i sprawdzić ile cm jest zapasu? Waszym zdaniem trzeba liczyć, że ile cm szerzej opona będzie?
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Faktycznie tył ma 18x8.5 et52, także bym się nie martwił. Kiedyś miałem 18x8.5 et50 z dystansem 20mm na oponie 225/40 i zdarzały się przycierki przy 4 osobach na pokładzie. Opona była bardzo podobnie przy błotniku, jak Twoje 255/35, jednak miałem troszkę niżej. Na M-pakiecie nie powinno być najmniejszych problemów. :)
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Dzięki za podpowiedzi. Ostatecznie zostaję przy opcji szerszej: 255/35/R18 + 225/40/R18, ale jednak zrezygnuję z Michelin Supersport i wezmę Michelin Sport 4. Strasznie żałuję, że nie ma w moim rozmiarze opony Michelin Sport 4s :( Bo z tego co poczytałem to ta opon jest miazga i strasznie by mi podeszła do moich potrzeb.

Supersport jednak jest trochę starszym modelem i stwierdziłem, że zbyt nastawionym na suchą nawierzchnię - na mokrym robi się tam już zdecydowanie gorzej, a że jest droższa to jednak w tym zakresie rozsądek zaczął brać górę ;)

• Zarejestrowani
Opublikowano

OK. Wstawiam zaległe zdjęcia na set'cie zimowym. Sorry za jakość i zafajdane auto.

ACtC-3fM5M4MOHl4v1Z8I8peUsxIyKYxjkAv_yT5AIkZymEk083WIyxcT0cnJRkdfrTa9TGPVT-LGXB3jckdt1hIPperFhErSp_ibyyRrdgbeSC-fVgTnSTVOSZ2olhK4wQQBC6dUKd912rGZFRPD5w1JExiMQ=w1138-h853-no?authuser=0

ACtC-3eq6N7rxmSkh1uiQHxHZMv1ra1psws3HmUQVCQsH0I8wpx9Nlo_6Lq8c0dZa38EoSzpaomCJ7CDieLqLuFCz1EoAdKCRO9C06_WAf3DOeXlzfm-cXaidA-EjCTaQofcMrANeWR1FZpqxvYI0X96OrT9DA=w1138-h853-no?authuser=0

ACtC-3eA4tFqnasYSKGzhdxLVYfB58TGYRpx7VtOR8TKSAyN0SYkUEUecG2b7AmqIoZ5MJcY42sZ6eC54vzI5paFuQZ9oeIlf0m4owqj1NUj5WQMMynPhRN7-c6vzTyIn7VzJvkvRt1so-JbPBb9-Bs7jCNO4A=w1138-h853-no?authuser=0

ACtC-3d0ydV3sbpUa-8uItWfJwZJ-2nfA-nQ72-khNtbhzE9RSdobEvbxwUmTv3kQV0_q7G_5Qp387z4PpYy4fCR8hlePKCW2mznSu5XBr6cEEnTqH6qmHDOo_vB9GDCJccLedWUbg4e5boRqcX3nUJd5VVucQ=w1138-h853-no?authuser=0

ACtC-3cpwofy4ccdOqbjmzIG0WRKfpCrQcT5uXy7ZpKg5DLQLU06LdPrrrrcjYkQJ79vQEH0Cl4QIiQNpNeg_53yTvNELW4VHq816ARlqfbH6e59pOb2SA-TFXJuuOC4yX5ubmNDdR9UDmv9WezISsz36p6OkA=w1138-h853-no?authuser=0

Opony dzisiaj zakupiłem. Pytanie czy zrobić coś z kolorem felg. Widzi mi się przyciemnienie ich ze srebrnego w grafit. Co wy na to?

Opublikowano
Zostawiłbym oryginalny kolor. Ładnie wygląda na tych felgach,przydałyby się jakieś dystanse na tył dla lepszego efektu.
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Tylko chodzi o malowanie felg na lato ;) a nie tych z ostatnich zdjęć... sorry - trochę zamotałam ;)

Na lato biorę opony 255, wiec chyba dystanse nie są potrzebne, a odnawiam felgi ze zdjęć z pierwszej strony i tutaj myśle czy by ich nie dać ciut ciemniej niż oryginał.

Opublikowano
Tylko chodzi o malowanie felg na lato ;) a nie tych z ostatnich zdjęć... sorry - trochę zamotałam ;)

Na lato biorę opony 255, wiec chyba dystanse nie są potrzebne, a odnawiam felgi ze zdjęć z pierwszej strony i tutaj myśle czy by ich nie dać ciut ciemniej niż oryginał.

Felgi M Double Spoke 208 bym zrobił coś w ten kolor

s-l400.jpg

a Styling 313 bym zostawił w oryginale. Nie wiem czemu ale ja bym zrobił odwrotnie tzn "zimowe" felgi dałbym na lato a te "letnie" pomalował i dał na zimę. Ale każdy ma inny gust i trzeba to uszanować :norty: A tak na marginesie to trochę się powtórzę i powiem, że do Twojego koloru auta fajnie by pasował ten wzór w tym kolorze co na foto poniżej lub ciemne złote

image_124794_big.jpg

_MG_2728.jpg?1488812064

http://www.4shared.com/download/N-TL0Wk0ce/u5pw.jpg?sbsr=29fdbbca5e3a694bc526b93bccac24c495e&lgfp=3000

Moje byłe BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=209629

Moje obecne BMW: ...

• Zarejestrowani
Opublikowano

Felgi M Double Spoke 208 bym zrobił coś w ten kolor

s-l400.jpg

Właśnie coś takiego chodzi mi po głowie :cool2:

To co piszesz o 313 i 208 jak najbardziej ma sens i pewnie też tak bym zrobił, ale 313 kupiłem nówki sztuki w super cenie bo były już tylko dostępne w rozmiarze 7,5". Stwierdziłem, że z tą szerokością na zimę może być :cool2: Na lato to już jednak odpada, bo musiałbym na tył dać oponę 225, a na 208 wjedzie 255 :D

Także sam rozumiesz... ;)

Opublikowano (edytowane)

Ma to sens co piszesz :) ja bardzo długo chorowałem na felgi M Double Spoke 208 ale nie mogłem nic trafić... a Styling 313 to tylko szeroka dziewiętnastka :norty: a co powiesz o tych felgach Z-Performance Wheels ZP6.1 i kolorze "ciemne złoto" lub "ciemny grafit"

P.S. Myślałeś może by zrobić takiego moda u siebie?

130i-2-600x450.png

Edytowane przez BruceLee :)

http://www.4shared.com/download/N-TL0Wk0ce/u5pw.jpg?sbsr=29fdbbca5e3a694bc526b93bccac24c495e&lgfp=3000

Moje byłe BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=209629

Moje obecne BMW: ...

• Zarejestrowani
Opublikowano

Na pewno są ciekawe, ale jak dla mnie już za agresywne.

To nie jest już zbyt świeże auto i jak dla mnie trzeba je powoli trzymać bliżej serii i oryginalnym elementom. Take felgi mogły dobrze robić te 10-15 lata temu, jak model był świeżutki i takie felgi dodawały jeszcze więcej krzyku... w stylu "patrzcie na mnie" teraz to by już tak nie działało ;)

Ale sam nie wiem... może się mylę i naprawdę byłoby git. Ja w każdym razie nawet przy jakiejś dobrej ofercie chyba bym nie zaryzykowałbym.

• 4 lata później...