Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim:-)

Prośba o poradę, dostałem propozycję, by nałożyć w mojej X5 na przód i tył opony letnie 275/40/20. Pytanie czy to dobre rozwiązanie?

I jakie są plusy i minusy najpopularniejszego setu przód 275/40/20 i tył 315/35/20?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:-)

Pozdrawiam

Sulima

Opublikowano

nie bardzo rozumiem:-) Chodzi o rozstaw tak? Byłbym wdzięczny jakie rozstawy przy secie 275/40/20 na przód i 315/35/20 na tył.

dziękuję

Sulima

Opublikowano

Wszystko masz na tabliczce znamionowej. Opony tył i przód muszą być różne a nie takie same.

A plusem stosowania zalecanych opon w tym modelu jest to,ze nie będziesz musiał naprawiać skrzynki rozdzielacza napędu słuchając dziwnych rad ludzi od opon

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Opony tył i przód muszą być różne a nie takie same.

ja raczej bym powiedział że obwód opon z przodu i z tyły musi być taki sam a nie że opony muszą być różne.

Jak najbardziej wszystkie cztery takie same opony są ok, ET felg to odrębna sprawa.

Różnica w obwodzie opon przy secie 275/40/20 na przód i 315/35/20 na tył to 01,% /patrz kalkulator https://www.oponeo.pl/narzedzia/zamienniki-opon/275/40/r20#alternativeTireTool/ i przy fabrycznych felgach 20 taki zestaw jest wskazany.