Skocz do zawartości

kręci nie odpala e60 540i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

czesc to co jest potrzebne ? w ista robie jak zawsze zczytanie auta potem oblicz plan działania i tam jak wchodze na ten błąd to pisze mi ze tą ista tego nie zrobie potem wstawie fote. Jest tam informacja że potrzebuję isty/p.

akumulator wyciągnąłem w celu ładowania bo pad z kręcenia, jest on nowy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A po naładowaniu go poza autem zapisałeś jego wymianę? Jak nie to skąd będzie wiadomo w jakim jest stanie? W sterowniku dalej będzie jako niedoładowany :roll:

Wejdź w funkcje serwisowe, sterowanie silnikiem (dme) i będzie synchronizacja, rób wg instrukcji.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
  • Autor
dzieki, masz racje sprawdzałem tam i wszystko jest. jak uda mi sie to zsynchronizowac i dalej by nie odpalił miałbyś jeszcze jakiegoś pomysła co by to mogło być ?
Opublikowano
  • Autor
synchronizacja zrobiona wszystko git na zielono,jak chciałem zapalić 2 razy chciała zaskoczyć i tyle nie pali nadal.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sprawdz przepustnice jeszcze czy jest uchylona przy odpalaniu. Jeszcze raz sprawdz iskrę. Sprawdz ciśnienie paliwa na listwie.
Opublikowano
  • Autor
Sprawdz przepustnice jeszcze czy jest uchylona przy odpalaniu. Jeszcze raz sprawdz iskrę. Sprawdz ciśnienie paliwa na listwie.

ok

Opublikowano
  • Autor
przepustnica zamknięta jak sie kręci delikatnie pulsuje, iskra jest ale pomaranczowa i wydaje mi sie ze świece mają przebicie może przez to nie palić ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może słabe świece lub cewki. Ile kilometrów mają? Może warto wymienić jak ponad 60 tys. km. Najpierw świece oczywiście.
Opublikowano
Ja bym nie celował ani w świece ani w cewki, bo 8 świec/cewek nie padnie w jednej chwili, a kolega pisał, że stało się to z dnia na dzien. Jakby swiece albo cewki padaly to silnik by kulał i pokazywał błędy wypadania zapłonów.
Opublikowano
  • Autor
bede zabierał sie za pomiar ciśnienia w cylindrach jaka jest fabryczna wartość dla tego silnika ? z tego co wyczytałem ma być 10,5 stopień sprężania
Opublikowano
  • Autor

Panowie babara dzisiaj odpaliła

problem został rozwiązany

dziękuję za udział w dyskusji

Opublikowano
  • Autor
świeczunie panowie wymieniłem nowe swiece z aso i baśka jak nowa :D