Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam do was pytanie. Czy polecacie jakiś warsztat we Wrocławiu lub okolicy gdzie wymieniają rozrząd w n45b16? Jakieś sprawdzone warsztaty w rozsądnej cenie. Nie mam na myśli ASO.

Słyszałem coś o braciach Fąfara z Bukowej obok Biertowa ale nie wiem czy nadal istnieją.

Opublikowano
Zadzwoniłem, dla potomnych u wyżej wymienionego mechanika koło Bierutowa koszt 1500 zł z uszczelka pod głowica i wymiana oleju.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obstawiam uszczelkę pokrywy głowicy, czyli potocznie pokrywy zaworów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Wczoraj odbierałem swojego po wymianie rozrządu i nie musiałem zamawiać uszczeleki pod głowicę, dlatego się zdziwiłem.

W tej cenie zrobią rozrząd na Febim + komplet uszczelek (porywa, vanos itd)

Taniej będzie ciężko znaleźć, ponieważ same klamoty to około 900 PLN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tu chodzi o nazewnictwo..potocznie pokrywa zaworów to fachowo pokrywa głowicy, stąd niezrozumienie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

kromcio i jak dojechałeś do braci Fąfara?

Byłem u nich na początku lutego ze swoją 120d.

Polecam, nie masz co się zastanawiać.

Mi we Wrocławiu w LS na Miedzyleskiej krzyknęli 4500zł. U nich zapłaciłem z wymianą oleju 3050zł.

Opublikowano
kromcio i jak dojechałeś do braci Fąfara?

Byłem u nich na początku lutego ze swoją 120d.

Polecam, nie masz co się zastanawiać.

Mi we Wrocławiu w LS na Miedzyleskiej krzyknęli 4500zł. U nich zapłaciłem z wymianą oleju 3050zł.

Tak "dolceta" dojechałem do braci. Również na początku lutego. Fachowcy i tyle co można innego powiedzieć. Rozrządu nie musiałem wymieniać, a myślałem że muszę. Bałem się że wrócę do domu z dalszym problemem. Ale na szczęście padła szybka diagnoza, części też mieli dostępne na miejscu i tego samego dnia odebrałem samochód. W moim przypadku oba vanosy do wymiany.

Polecam również innym forumowiczą.

Koszt wymiany obu vanosow:

-1300 zł części

-400 zł robocizna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A miałes swój rozrząd?

To cena z częściami, są bardzo konkurencyjni.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 lata później...
Opublikowano

Koledzy, odświeżam temat. Niestety Fąfara ma terminy na maj i szukam alternatywy we Wrocławiu.

Czy polecacie Auto Mat na Kiełczowskiej? Specjalizuje się w skrzyniach biegów, robiłem u nich dynamiczną wymianę oleju w automacie i jestem bardzo zadowolony, ale nie wiem czy rozrząd to ich mocna i? Poza tym zawołali 4500 PLN, a Fąfara 3200 co też nie do końca mi pasuje.

A może jakiś inny fachowiec?

Opublikowano
Koledzy, odświeżam temat. Niestety Fąfara ma terminy na maj i szukam alternatywy we Wrocławiu.

Czy polecacie Auto Mat na Kiełczowskiej? Specjalizuje się w skrzyniach biegów, robiłem u nich dynamiczną wymianę oleju w automacie i jestem bardzo zadowolony, ale nie wiem czy rozrząd to ich mocna i? Poza tym zawołali 4500 PLN, a Fąfara 3200 co też nie do końca mi pasuje.

A może jakiś inny fachowiec?

A może AUTO PERFEKT z Oleśnicy lub BMW CHECK też z Oleśnicy nawet oba na jednym terenie blaszaków są. Znają się na bmw, nie wiem czy dokładnie robią rozrządy ale 30 min od wro i pewnie cena niższa