Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono ;)

Czy ktoś może mi podpowiedzieć co naprawić lub wymienić. Mam E34 520i M50 LPG z 1990r. od jakiegoś czasu z nawiewów wydostaje się zapach benzyny lub benzyny i oleju jakiś taki dziwny zapach. Wymieniłem uszczelki pod deklem bo był lekki wyciek wykompałem silnik i ... znów to samo. Nawet dwa zapachy ambipura nie dają rady. Zaczyna mnie to dżaźnić :) może wymienie wszystkie wężyki od paliwa (choć nawet nie wiem gdzie się znajdują ).

Acha wykożystałem metodę niuchania :) i stwierdzam że najbardziej czuć pod maską pomiędzy filtrem oleju a gumą przy deklu od klawiatury ktora idzie do silnika krokowego. Może ktoś coś wie na taki problem. Czekam na jakieś porady

pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

Sprawdź wąż gumowy który łączy listwę z przewodem doprowadzającym paliwo.

Miałem ostatnio takie samo zdarzenie - poluzowały się zaciski na przewodzie i też smierdziało w kabinie paliwem.

Pozdrawiam.

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.

Opublikowano
u mnie tez czuc zapach z komory silnika !!! czy to normalne ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Witam jeśli jest to zapach oleju silnikowego to sprawdz odme może być zapchana.

czesc kolego możesz mi tak obrazowo powiedzieć gdzie jest odma po tak kiepsko sie znam na budowie silnika :) tzn pewnie wiem ale nie pamiętam