Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam BMW E87 z 2009 roku.

Podczas włączeniu zapłonu na żółto zapala się "service-info".

Wszedłem w te serwisy i wszędzie nie ma żadnych dat tylko "-----".

Próbowałem zrobić RESET ale to nic nie daje.

Jak próbuje ustawić datę serwisu na np. 06.2019 to klikam BC aby zatwierdzić, przez 2 sekundy jest ikona tego czasu ale data się nie zatwierdza tylko nadal jest później "-----" i świeci się "service-info". Jak mam to ustawić, może być za pomocą INPA lub NCS aby nie wyświetlało się za każdym razem na żółto "service-info"?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prubowałeś w liczniku usunąć ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Prubowałeś w liczniku usunąć ?

Tzn jak dokładnie to zrobić?

Próbowałem poprzez przytrzymanie zerowania kilometrów i później na service ale nie mogę ustawić ani zresetować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może masz kropkę obok przebiegu w zegarach ?

Często problem z kasowaniem serwisów leży w różnicach przebiegu zegarów z innymi modułami .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba Inpą sprawdzić gdzie jest niezgodność , jesli zegary były zmieniane to raczej nic sam nie zrobisz .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zczytaj

F2 Identyfikation

F3 Anwenderinformationsfeld

Zrób zdjęcia i wklej tutaj .

Opublikowano

Może ktoś ogarnia dobrze NCS Expert i Tool32 i by pomógł ustawić VIN dla modułów żebym mógł zmieniać datę inspekcji i usunąć żółte "service-info" bo za każdym włączeniem zapłonu mi to wyskakuje?

Whats-App-Image-2019-01-19-at-20-25-48.jpg

Whats-App-Image-2019-01-19-at-20-24-26.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cztery moduły nie są fabryczne , przede wszystkim FRM burzy system , zmiana vinu .

Poszło na priv .