Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje X1 2.0 2010 miało wezwanie na serwis wymiany głównego kabla zasilania czy cos takiego i po wizycie w serwisie następnego dnia zauważyłem ze nie działa ogrzewanie tylnej szyby ( a działało przed oddaniem auta na serwis ), gdy włączę ogrzewanie lusterka się nagrzewają i jest ok, ale tylna szyba nic

czy lusterka i tylna szyba to jest na jednym układzie i bezpieczniku, czy to 2 niezależne układy i bezpieczniki ?

w salonie powiedzieli ze to na pewno nie ich wina, bo nic nie ruszali, ale ja jakoś nie wierzę w zbiegi okoliczności

zażądali 100£ za diagnozę i jeżeli wyjdzie ze to ich wina to oddadzą a jak nie to powiedzą co nie jest tak a ja będę o 100£ biedniejszy.

Gdzie szukać pomórzcie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej

dzięki za odpowiedz, ale nie znam niemieckiego

z tego wynika ze lusterka i tylna szyba jest razem na jednym bezpieczniku i obwodzie czy nie ?

Opublikowano

Bezpiecznik sprawny i obwód ogrzewania tez sprawny ( nie ma przerwanej żadnej ścieżki )

w aso powiedzieli ze może być akumulator słaby i komputer odłączył sobie ogrzewanie tylnej szyby ?

Czy to prawda ? Czy po uruchomieniu silnika alternator dostarcza tyle prądu ze wszystkie systemy powinny działać ?

dzis ładowałem akumulator przez 9h nabiło do 90% i nadal nie działa ogrzewanie

jakieś pomysły ?

Opublikowano
Bardzo możliwe ze to wina akumulatora. Miałem to samo. Ja tez ladowałem i dopiero wymiana aku rozwiązła problem. Ładownie go przez 9h nie zmienilo jego kondycji, kwalifikuje się do wymiany w najbliższym czasie. Jak będzie coraz słabszy odłączy Ci jeszcze światła powitalne itd