Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem dopytać was czy ktoś miał podobny przypadek. Czasem jak pasażer się porusza na fotelu, potrafi zapalić się symbol poduszki i pasów. Po chwili symbol poduszki znika, zostaje tylko ikonka pasów. Po wyłączeniu włączeniu silnika wszystko wraca do normy? Czy uszkodzeniu uległa mata zajętości? Rozmawiałem z gościem, który sprzedaje emulatory, stwierdza, że dziwny przypadek, bo w e60 zazwyczaj błąd poduszki nigdy sam się nie wyłącza, tylko trzeba go kasować. Stwierdził, że problem może być w słabym akumulatorze - a mój właśnie jest słaby, kilka dni postoi i jest rozładowany. Myślałem, może że styki pod siedzeniem dobrze nie łączą?

Czy to tak daje o sobie znać mata, że się kończy? Bardzo was proszę o jakaś radę, bo nie chciałbym robić druciarstwa i wstawiać emulatory, wole kupić nową matę. Inpa nie pokazuje żadnych błędów. Dzięki z góry

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odepnij klemę minus

Pod siedzeniem wyjmij wtyczki z gniazd i spryskaj kontakty sprajem do styków lub jakimś spirytusem i zapnij kilkakrotnie i zobaczysz , miałem taki przypadek i pomogło .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"