Skocz do zawartości

wymiana?? regeneracja?? wachacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie moze juz ktos to przerabiał zużyła mi sie dolna tuleja wachacza :x ta która znajduje sie przy samym kole wiadomo kierownica drzy itd sprawdzałem to bankowo ta tuleja teraz zastanawiam sie czy jest jakas mozliwosc regeneracji tego wachacza(aluminiowy) czy niestety bede musiał kupic nowy :roll: jesli ktos wie gdzie w okolicy płocka sa warsztaty zajmujace sie regeneracja to byłbym wdzieczny za inf jesli trzeba wymienic to jakie polecacacie wachacze pozdr i czekam na odp BMW e46
Opublikowano

Można regenerować ale najlepiej kupić nowy Lemforder poza aso.

Druga opcja to kupić wahacz aluminiowy firmy Meyle i wtedy będziesz mógł wymieniać w nim sworzeń. Sworznie Meyle w tym wahaczu są wtedy takie same jak w E36 i w tej samej cenie.

ps.

Piszesz "tuleja" ale domyślam się że chodzi o sworzeń, bo przy kołach nie ma tulei.

Opublikowano
dokładnie tak, jak pisze Kowal, chociaż dla spokoju ducha sprawdziłbym w ASO ile oryginał kosztuje...

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano

Oryginal wytrzyma kolejne kilkadziesiat tysiecy km i rozsypie sie znowu.

Najlepiej jest wrazliwa czesc wymienic na troche usprawniony wymiennik w ktorym guma wymieniona jest na POLYURETHANE. :cool2: