Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma ktoś rozkminione wszystkie ustawienia BFD w E46? Z miłą chęcia bym włączył, ale korzystając z powszechnie dostępnych instrukcji to niestety BFD jest aktywne praktycznie caly czas. Może za mocno dusze pedal hamulca np. wyjeżdzając z podwórka, ale już wtedy mryga, co generalnie jest komicznie :) co mnie interesuje to czy wie ktoś jak co trzeba zakodowac, żeby BFD były aktywne tylko kiedy się załączy ABS?
Opublikowano

trzymaj i sprawdź

Mrugające 3 stop i światła tylne podczas ostrego hamowania

LSZ i KMB

BFD_SW1_STUFE3

nicht_aktiv ->aktiv

BFD_SW2_STUFE2

aktiv ->nicht aktiv

BFD_ABS_STUFE3

nicht_aktiv ->aktiv

BFD_SW2_STUFE3

nicht_aktiv ->aktiv

BFD_MINDEST_GESCHW

wert_01->02

BFD_STUFE_2_VERZOEG

wert_01->02

BFD_SW1_STUFE2

aktiv ->nicht aktiv

BFD_ABS_STUFE2

aktiv ->nicht_aktiv

PIN49_37_BFD

nicht_aktiv ->aktiv

PIN38_20_BFD

nicht_aktiv ->aktiv

BLST1_BLST3

nicht_aktiv ->aktiv

BEI_NSL_KEIN_BFD

aktiv

A następnie w KMB tak:

FZG_VERZOEGERUNG

activ

GRENZWERT_GRUND_SCHWELLE

activ

GRENZWERT_VERZ_SCHWELLE_1

activ

GRENZWERT_VERZ_SCHWELLE_2

activ

Opublikowano
Dokładnie tak to ustawiłem u siebie w poliftowym sedesie, lecz problem był taki że przy mocniejszym (w gruncie rzeczy nie był to pedał w podłodze, chyba nawet nie w połowie) naciśnieciu na pedal hamulca światła stopu już migały, a chciałbym żeby migały tylko gdy jest aktywny ABS. Próbowałem różnych kombinacji, ale kończyłem z tym samym efektem, więc się poddałem. Spróbuję jeszcze ustawić wszystkie wartośći SW na nicht_aktiv i zostawić tylko BFD_ABS_STUFE3