Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sytuacja wygląda następująco, pokazała mi się stała kontrolka„Check engine” pierwsze co zatrzymałem samochód i uruchomiłem ponownie, od razu po odpaleniu już tego światełka nie było, po 3 tysiącach km identyczna sytuacja, po czym kolejne 500 kilometrów od tego czasu zrobiłem i póki co nic. Samochód jeździ jak powinien innych problemów z nim nie mam. Czy mam to sprawdzić? Czy to już natura tych samochód naszprycowanych elektryka?

BMW E87 120i 170KM 2009 LCI Lift

Opublikowano
Witam,

Sytuacja wygląda następująco, pokazała mi się stała kontrolka„Check engine” pierwsze co zatrzymałem samochód i uruchomiłem ponownie, od razu po odpaleniu już tego światełka nie było, po 3 tysiącach km identyczna sytuacja, po czym kolejne 500 kilometrów od tego czasu zrobiłem i póki co nic. Samochód jeździ jak powinien innych problemów z nim nie mam. Czy mam to sprawdzić? Czy to już natura tych samochód naszprycowanych elektryka?

BMW E87 120i 170KM 2009 LCI Lift

Przede wszystkim polecam zakupić takie przydatne urządzonko do złącza OBD które łączy się na bluetooth z telefonem + apke twórcy z forum btool. Całość ok 100zl, a zdjagnozujesz tym auto nie raz. Tam można sprawdzić błędy czy wymusić wypalanie DPF. Bez danych o błędach nikt ci nie pomoze bo to wróżenie z fusów.

Jak jesteś z okolic Rzeszowa lub Krakowa to mógłbym ci zaglądnąć jaki to błąd